Boljeg zagrijavanja za peto izdanje primoštenskog festivala SuperUho zagrebačka publika gotovo da i nije mogla poželjeti. Na zagrebačkoj Šalati 10. srpnja nastupit će miljenici zagrebačke publike, Zagrebu dobro znani i dragi The National, petorka koja je Zagrebu svirala još davne 2004. godine, tada kao još mali i nepoznat bend.

Otad pa do danas svaki korak koji su napravili bio je u pravom smjeru, a da pritom nisu žrtvovali svoj ljudski i umjetnički integritet. Potvrdio je to i njihov sedmi album Sleep Well Beast koji je očekivano zasjeo na sam vrh top-lista diljem svijeta, dok je njegov uvodni singl The System Only Dreams in Total Darkness postao njihova prva pjesma koja je zasjela na vrh neke od Billboardovih ljestvica singlova.

Ne čudi stoga da su uvršteni među glavna imena nekih od najvažnijih svjetskih glazbenih festivala, baš kao ni osvojeni Grammy za Najbolji album alternativne glazbe. I premda sve te nagrade momke iz benda nisu nimalo impresionirale, koncert na Šalati prigoda je da se zagrebački fanovi i za nastupa uživo uvjere u kvalitetu novog albuma, baš kao i za potvrdu uzajamne ljubavi Zagreba i benda The National koji je nezaobilazna svjetska glazbena veličina.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here