“Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, posjećenost naših vanjskih bazena Mladosti na Savi te Šalati veća je u usporedbi s prošlom sezonom i u određene dane brojimo više od 1.000 posjetitelja dnevno”, riječi su Marinka Tomića, ravnatelja Ustanove Upravljanje sportskim objektima na pitanje jesu li zadovoljni dosadašnjom sezonom i do kada građani mogu potražiti osvježenje na vanjskim bazenima.

“Sezona na vanjskim bazenima SP Mladost traje od svibnja i zatvara se 6. rujna, dok je na Šalati kupanje moguće do 13. rujna.”

Kupanje na otvorenom od 1947. godine

Na pitanje koji od gradskih bazena je najposjećeniji, ravnatelj Tomić izdvaja upravo bazene u sklopu SP Mladost, dok popularnost Šalate gleda kroz prizmu dugačke povijesti. “Mladost kotira najbolje, a razlozi sigurno leže u kvalitetnoj vodi te besplatnom korištenju ležaljki i suncobrana. S druge strane, tradicija je ono što posjetitelje veže uz Šalatu jer radi se od najstarijem gradskom bazenu, otvorenom 1947. godine.”

Na svakom od vanjskih bazena dočekat će vas oko deset djelatnika – blagajnika, redara, garderobijera, strojara te spasioca koji na dnevnoj bazi brinu o onima koji su za vrijeme ljetnih mjeseci u potrazi za osvježenjem. Mladost je radnim danom za građanstvo otvorena od 12 do 19 sati te vikendom i blagdanom od 10 do 19. Na Šalati se možete okupati i osunčati radnim danom od 13:30 do 18 sati, odnosno vikendom i blagdanom od 11 do 19h.

Posjećenost je ove godine ispunila sva očekivanja, a slijede još bolja vremena – mišljenja je Marinko Tomić.

“U naše objekte se sustavno ulaže pa nastavljamo s nabavom novih ležaljki, suncobrana, tobogana za djecu, a postoje i planovi natkrivanja bazena montažno demontažnom konstrukcijom te uređenje garderoba”, zaključuje.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here