Kako doznajemo od frontmena i basiste benda Ivice Propadala, Teška industrija se na pragu svoje pedesete obljetnice okuplja u već provjerenom postavi, čiji je vokal bivša/buduća pjevačica Lea Mijatović.  “Na obostrano zadovoljstvo vratila sam se u bend, dečkima koji su mi usadili senzibilitet i ljubav prema rock and roll-u. Osjećam da smo sad još zreliji, iskusniji i jači nego ikad.”

“Krajem godine ulazimo u studio i pripremamo album koji treba izaći 2023. godine, kada obilježavamo naših prvih 50 godina”, kroz smijeh nam je rekao Ivica Propadalo.

Nakon Seida Memića Vajte bilo je hrabro uzeti ženskog izvođača I napraviti zaokret u bendu. Lea Mijatović je svojim vokalom to opravdala i snimili smo tri albuma: Nazovi album pravim imenom, Bili smo raja i Selfi.

U pripremi je novi singl koji će izaći na jesen, nakon već dogovorenih ljetnih nastupa, koje njihova mnogobrojna publika željno iščekuje.   Gitarist, aranžer i kompozitor benda Vedad Hadžiavdić, tvorac mnogobrojnih hitova poput Sjenka, Majske kiše, Šta ti je život,… album Bili smo raja je aranžirao i “obukao u novo ruho”  te mnogobrojnim poznatim hitovima poput U meni jesen je, Nije htjela, A i ti me iznevjeri…. ušao u srce šireg djela publike, te su sa tim albumom osvojili Grand prix za album s najboljim obradama u regiji.

Očekujemo da će i naredni album biti jednako uspješan, a slavljenički koncert upriličen sa sjajnim gostima i već poznatim hitovima, kao i njihovom mnogobrojnom vjernom publikom.