Indexi i prijatelji - Da sam ja netkoKoncert „Indexi i prijatelji – Da sam ja netko”  tradicionalno će se održati u Koncertnoj dvorani “Vatroslava Lisinskog”. Pjesme sarajevskih glazbenih legendi na programu su 28. rujna u 20 sati.

Nastupit će: Aki Rahimovski, Irina Kapetanović, Massimo, Kaliopi, Saša Lošić – Loša, Arsen Dedić, Hari Mata Hari, Seid Memić – Vajta, Mladen Vojičić – Tifa, Željko Bebek, Zoran Predin, Branko Đurić – Đuro, Goran Karan, Zijo Valentino i Teška industrija

Poznate će izvođače glazbom pratiti i vrsni glazbenici te nekadašnji članovi legendarne grupe: Fadil Redžić, bas gitara, Ranko Rihtman, klavijature, Neno Jurin, klavijature, Miroslav Šaranović, bubnjevi, Sinan Alimanović, klavijature, Peco Petej, bubnjevi i Vernes Ljuštaku, solo gitara, a kao back vokali Željka Katavić – Pilj i Alen Mustafić

Scenografiju je napravio poznati likovni umjetnik Ivica Propadalo

Ulaznice za koncert prodaju se po cijeni od 160/180 i 200 na blagajni KD Vatroslava Lisinskog i sustavu eventim , www.eventim.hr, ali nekoga od čitatelja portala Online-Zagreb.hr počastit će s dvije karte.

O Indexima

Indexe je osnovala grupa sarajevskih studenata: Ismet Nuno Arnautalić, Šefko Akšamija, slobodan Bobo Misaljević, Đorđe Uzelac i Nedim Hadžihasanović. Prvi su nastup imali 1962. godine u sarajevskom Domu milicije.

Djelovali su od 1962. do 2001. godine i u tom razdoblju objavili 2 studijska albuma, 27 singl ploča, te 12 kompilacijskih albuma, no daleko je više njihovih snimljenih pjesama koje iz raznih razloga do sada nisu objavljene.

Krajem 1964. Indexima se priključuje pjevač Davorin Popović (rođen 1946.), koji je do tada nastupao s grupom Pauci. Povijesni datum u karijeri Indexa je 15. siječnja 1969. Toga je dana započelo snimanje pjesme “Plima”, koju je komponirao Slobodan Bodo Kovačević, a tekst napisao Davorin Popović.

Indexi i prijatelji - Da sam ja netkoTijekom rata u BiH grupa Indexi nije radila, ali su snimili pjesmu “Ulica prkosa”. Tijekom 1995. godine Indexi su službeno obnovili rad. U siječnju 1996. godine svirali su pet uzastopnih koncerata u zagrebačkom Lisinskom. Krajem travnja održali su tri rasprodana koncerta u beogradskom Sava centru i jedan u novosadskom SPENS-u. Publika ih je dočekala s oduševljenjem.

Posljednji koncert Indexa održan je u Banja Luci, u dvorani Borik, 5. svibnja 2001. godine.

Davorin Popović umro je 18. lipnja 2001. godine, a članovi grupe odlučili su prestati s radom. U BiH je ustanovljena godišnja Nagrada Davorin koja se dodjeljuje najuspješnijim glazbenicima.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Online-Zagreb.hr daruje 1×2 ulaznice za koncert “Indexi i prijatelji – Da sam ja netko” koji će se održati 28. rujna u 20 sati.

Kako biste osvojili ulaznice potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom indexi_online te točno odgovoriti na nagradno pitanje: Koliko su albuma izdali Indexi? Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 27. rujna, a nakon toga ćemo na ovoj istoj stranici objaviti ime dobitnika.

Sretno! :-)

DOBITNICA
Dvije ulaznice za koncert “Indexi i prijatelji – Da sam ja netko” osvojila je
Aleksandra Filipović.