Početna Događanja Svečano otvorenje akcije „Kupujmo hrvatsko“ u srijedu

Svečano otvorenje akcije „Kupujmo hrvatsko“ u srijedu

Svečano otvorenje akcije Hrvatske gospodarske komore „Kupujmo hrvatsko“, koja ove godine slavi svoju punoljetnost, održatće se u srijedu, 21. listopada, u 11 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Akciju će otvoriti predsjednik HGK Luka Burilović, a u pozdravnom govoru prisutnima će se obratiti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Tom će prigodom, od 9 do 18 sati, kvalitetne domaće proizvode po promotivnim cijenama prodavati čak 250 hrvatskih proizvođača, među kojima je 45 velikih tvrtki poput Konzuma, Spara, Kraša, Podravke, Vindije, Dukata, Francka, Leda , Zvijezde te mnogih drugih.

Novim konceptom, u Gradu Zagrebu, HGK želi predstaviti hrvatsko gospodarstvo, i to putem zasebnih zavičajnih cjelina. Tako će hrvatske tvrtke, obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), udruge te zadruge imati priliku izlagati svoje proizvode na za to predviđenom prostoru podijeljenom na četiri cjeline (Središnja Hrvatska, Slavonija, Dalmacija, Istra i Kvarner), dok će se vodeći hrvatski proizvođači predstavljati na središnjem dijelu trga kao posebna cjelina.

Ususret zagrebačkoj Akciji u osnovnim i srednjim školama organizirano je natjecanje likovnih i literarnih radova na temu „Kupujmo hrvatsko“. Djeci s najboljim radovima dodijelit će se nagrade u sklopu kulturno-umjetničkog programa koji prati Akciju.

Hrvatska gospodarska komora ovom nacionalnom akcijom još od 1997. godine promiče sve hrvatske kvalitetne proizvode, osobito nosioce prestižnih znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, s ciljem osvješćivanja važnosti proizvodnje, ali i kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju nacionalnog identiteta

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here