Početna Događanja Sutra se svečano otvara 5. međunarodni sajam turizma Place2go

Sutra se svečano otvara 5. međunarodni sajam turizma Place2go

Place2go, najveći sajam turizma u Hrvatskoj, od 18. do 20. ožujka u Boćarskom domu u Zagrebu svim ljubiteljima putovanja priprema pravu avanturu! U Zagrebu će se predstaviti brojne egzotične i nama bliže zemlje izlagači, a posjetitelje čeka i zanimljiv program predavanja te restorani koji će privući vrhunskim specijalitetima.

Ukupno će sudjelovati preko 160 izlagača iz 19 zemalja. Prvi put na ovogodišnjem sajmu hrvatskoj će se publici predstaviti Maroko, Izrael i Japan, a sudjelovat će i Indonezija, Indija, Tajland, Kanada, Belgija, Katar, Turska, Mađarska, Njemačka, Austrija, Italija, Velika Britanija, Slovenija, Srbija i Bosna i Hercegovina te, naravno, izlagači iz Hrvatske.

Posjetitelji sajma dobit će iz prve ruke važne informacije iz svijeta turizma, upoznati se s bogatstvom ponude, cijenama aranžmana, aviokarata i smještaja, ali i dobro se zabaviti, nasmijati, čuti zanimljive priče i predavanja te kušati neka od egzotičnih jela. Na sajmu sudjeluju brojne aviokompanije, od kojih će neke najaviti uspostavu novih direktnih linija, koje će povezati Hrvatsku s Kanadom, Izraelom, Rusijom, Portugalom, Češkom… Među brojnim egzotičnim i fascinantnim destinacijama neće biti lako odabrati svoje sljedeće putovanje. Za one koji žele istražiti ljepote Lijepe naše hrvatski su izlagači pripremili top preporuke za cjelogodišnje izlete i duže boravke. Tako će svoje ponude istaknuti turističke zajednice Osijeka, Bjelovarsko-bilogorske županije, grada Karlovca, muzeji grada Zagreba te brojni hrvatski nacionalni parkovi i parkovi prirode.

Tijekom B2B petka, 18. ožujka od 10 do 16 sati, sajam će biti otvoren isključivo za poslovne posjetitelje, kako bi im se omogućili sastanci s izlagačima i nesmetani dogovori o budućoj suradnji. Tijekom petka, na pozornici unutar glavne dvorane, održavat će se i poslovna predavanja profesionalaca iz svijeta turizma pa će tako posjetitelji moći saznati sve o trendovima u turizmu u inozemstvu – primjerice Japanu i Njemačkoj, ali i kako na razvoju turizma rade u Karlovačkoj županiji. Održat će se i panel na temu gastronomskog turizma u Hrvatskoj u sklopu predstavljanja festivala Taste the Mediterranean. Prava poslastica za kraj radnog dana biti će projekcija filma Wonderful Indonesia i nastup indonezijskih plesačica koje će otplesati poznati balineški Pendet Dance.

Posjetitelje tijekom vikenda očekuje pregršt zanimljivih predavanja na kojima će, između ostalog, moći saznati sve o ljepotama Indonezije, Izraela, Indije, Tajlanda, Kambodže, Vijetnama, Irana, Belgije, Vojvodine te izazovima Himalaja. Čut će i o uzbudljivim road tripovima po Sahari – Maliju, Mauritaniji i Maroku, američkoj turneji od New Yorka do Havaja, proputovanju po Norveškoj – i to s djecom, o tome kako zamijeniti vikendicu s nekim na drugom kraju svijeta, što im je sve potrebno da bi radili ili studirali u Australiji, a budući će mladenci moći saznati kako odabrati destinaciju za vjenčanje u inozemstvu.

U pauzi između predavanja svoje plesne pokrete pokazat će indijske plesačice iz grupe Apsaradhe, a posjetitelji će u subotu moći uživati u nastupu izraelskog glazbenika Amira Gwirtzmana koji svira čak dvadesetak puhačkih instrumenata.

Na sajmu će biti i puno zabavnog sadržaja za velike i male, od fotografiranja s Batmanom i u avionu, a posebno će zanimljivo biti na štandu Travel Channela, vodećeg svjetskog televizijskog kanala posvećenog putovanjima, gdje će se moći isprobati najnovija tehnologija te s posebnim naočalama doživjeti pravo virtualno putovanje i uživati u nevjerojatno stvarnom putu oko svijeta u 5 minuta. Travel Channel je pripremio i zanimljiva fotografiranja te brojne nagrade za putnike. Na sajmu od programa posebno promoviraju serijal Bizarna hrana s Andrewom Zimmernom, čija je jedna epizoda snimana u Hrvatskoj, a predstavlja najneobičnija jela koja se mogu naći u Dalmaciji i zaleđu.

Kad smo već kod hrane, i ove godine u Gastro ulici u Balonu Boćarskog doma pripremat će se jela različitih kuhinja: od turske, bavarske i azijske do talijanske, mađarske i hrvatske. Na Place2go marketu moći ćete kupiti razne proizvode – od najljuće papričice, originalne talijanske salame, sireve i masline ili pak neki od zanimljivih suvenira u obliku začina, voća i povrća, domaćih proizvoda ili neke maštovite rukotvorine.

I na ovogodišnjem sajmu posjetitelji će moći odigrati nagradnu igru Place2go putovnica te osvojiti neku od mnogobrojnih vrijednih nagrada. Neke od njih su ljetovanje na Malti za dvije osobe, povratne aviokarte za Istanbul, Bruxelles, vikend u Kranjskoj Gori, road trip po Mađarskoj, wellness vikend u hotelu Rixos Dubrovnik, dizajnerski namještaj i Samsonite kofer.

Na sajmu će se predstaviti i magazin Putovanja za dvoje, ali pod novim nazivom, jer je nakon 10 godina na tržištu promijenio ime u Place2go.

I ovogodišnji sajam ima humanitarni karakter, pa je tako nastavljena uspješna suradnja s humanitarnom udrugom „Kolajna ljubavi“ koja aktivno djeluje na područje cijele Hrvatske te susjedne BiH. Udruga također djeluje i u Africi gdje ima sagrađeno sirotište u kojem je svoj dom pronašlo 37 djece o kojima se brinu volonteri iz Hrvatske. Kroz najveći projekt udruge “Kumstvo” pomaže se 1037 djece u cijeloj Tanzaniji kojima dobročinitelji (tzv. “kumovi”) nastoje poboljšati  živote putem obrazovanja.

Treći puta zaredom Turkish Airlines je generalni sponzor sajma, a ni ovaj put nije izostala podrška institucija: Grada Zagreba, Turističke zajednica grada Zagreba, Tržnica grada Zagreba, Hrvatskih željeznica, a sve se i ove godine odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Ulaz na sajam je besplatan.

Radno vrijeme sajma

Glavna dvorana:

Petak 18. 3.

10 – 16 sati – B2B ulaz samo s akreditacijama i pozivnicama

16 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan

Subota i nedjelja 19. i 20. 3.

10 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan

Dvorana Balon:

Petak – nedjelja

10 – 20 sati, ulaz besplatan

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here