Foto: shutterstockHrvatsku će sutra od sredine dana pa prema poslijepodnevu zahvatiti pogoršanje vremena uz pljuskove i grmljavinu, dok se u noći s petka na subotu očekuje veliko olujno nevrijeme praćeno kišom, tučom, snažnim vjetrovima pa čak i pijavicama, najavili su meteorolozi.

Naime, na Meteoalarmu su Hrvatska, kao i Mađarska, Slovenija i Srbija, označene crvenom bojom koja znači izuzetno opasno vrijeme, iznimno intenzivan meteorološki događaj u većini slučajeva opasan po život. U Hrvatskoj je crvenom bojom označeno zagrebačko, karlovačko i riječko područje.
Vlažni nestabilni zrak dolazi nam sa zapada. Sredinom dana prvo će zahvatiti sjeverni Jadran i Gorski kotar, a poslijepodne i navečer područje Karlovca, Siska i Varaždina, dok će se u noći s petka na subotu proširiti na cijelu unutrašnjost. Ponegdje je moguće izraženije kratkotrajno grmljavinsko nevrijeme popraćeno tučom, a vjerojatnost je izraženija u zapadnim krajevima unutrašnjosti. Na području sjevernog Jadrana šanse za pojavu pijavica veće su od 60 posto, ali to nije ništa neobično – kazao nam je dežurni prognostičar DHMZ-a

www.jutarnji.hr