Nakon što su prošetali gradom prosvjednici koji su se u 18 sati okupili na Trgu bana Jelačića najavili su za sutra ponovno prosvjed. Za subotnji izlazak tako se nude čak dva prosvjeda jer je i Ivan Pernar koji predvodi tzv. facebookovce također najavio prosvjed, ali za 19 sati. Pernaru je svakodnevno prosvjedovanje previše pa će ubuduće skupove prijavljivati za srijede i subote od 19 sati, lokacija Cvjetni trg, a dalje tko zna.

prosvjednici s crkvom sv. Marka

Ipak, sudeći po odazivu čini se što je više prosvjeda manje je prosvjednika. Iako najavljivan kao veliki prosvjed s logističkom podrškom čak sedam sindikata večerašnji i nije bio masovan kao neki prethodni.

prosvjednici nezadovoljni razdvajanjem na dva taboraNa Trgu bana Jelačića uz najdobrodušnije procjene jedva se okupilo stotinjak sudionika. K tome, još su bili podijeljeni u dvije grupice zbog čega su jedni negodovali. Ivana Pernara nije bilo budući da mu je Trg dio zabranjene zone, a i vjerojatno mu je dosadilo da ga stalno uhićuju (do sada je  13 puta priveden u policiju).

Nakon dvoipolsatne šetnje prosvjednici su se večeras opet vratili na početnu točku s koje su oko 19 sati i krenuli, na Trg bana Jelačića. Skup je prošao bez izgreda uz uobičajene parole i podsjećanje da je 1. april, dan za šalu. Prolaznicima je ipak oko najviše zapelo za oveću maketu crkve sv. Marka koja je bila podsjetnik da je na tom zagrebačkom trgu zabranjeno prosvjedovanje.