Stjepan Jimmy Stanić, najstariji aktivni pjevač i živuća legenda domaće scene, održat će veliki božićni koncert 23. prosinca 2023. godine u Tvornici kulture uz pratnju svojih The Boysa. Jimmy se ponovno penje na stage kako bi sa zagrebačkom publikom podijelio svoje najljepše evergreene iz zaista bogate i dragocjene diskografije.

Stjepan Jimmy Stanić & Orkestar Josipa Cvitanovića – „Jutro će promijeniti sve“

Stjepan Jimmy Stanić pravi je dokaz da su godine samo broj. Iako će u siječnju napuniti čak 95 godina, Jimmy se ne planira odvojiti od mikrofona i svjetla reflektora, stoga i dalje puni i rasprodaje klubove i koncertne dvorane. Istinska zvijezda i jedan od najvećih glazbenika zasjat će sa svojim bendom na omiljenoj zagrebačkoj pozornici i ovoga prosinca. Purgerski švaler koji, osim što izvodi svoja glazbena remek-djela, zbija prvoklasne šale, prepričava anegdote i crtice iz života, nikoga u publici ne ostavlja ravnodušnim ni ozbiljnim, pa se koncert često pretopi u duhoviti dramski stand-up show. S karijerom dugom preko 70 godina na njegovom se repertoaru nalaze najvrjedniji evergreeni, starozagrebački šlageri i jazz standardi. Njegove su izvedbe uveličane vrhunskim instrumentalistima, vjernim pratećim bendom The Boys kojega čini iskusan i fantastičan tročlani sastav: Nenad Jura Vrandečić, Mario Igrec i Hrvoje Galer. Da bi nastup bio potpun, na pozornici im se redovno pridružuje i Jimmyjeva supruga Barbara Trohar.

Jimmy, Barbara i Zagrebačka filharmonija – „Noćas (Prolazi sve… Live @ Zagreb)“

Svoju je debitantsku ploču ”Cowboy Jimmy” objavio 1954. godine, a njegov je prepoznatljivi  bariton otad i njegov najljepši instrument. Osim što se istaknuo kao vrhunski jazz glazbenik i kontrabasist, Jimmy je među prvima na našim prostorima počeo izvoditi rokenrol uživo. Glazbenu je povijest obilježio, ali i nastavlja obilježavati na brojne načine. Svoje je najrecentnije izdanje, album ”91+” snimljen u veličanstvenoj suradnji s Orkestrom Josipa Cvitanovića, objavio 2020. godine za Croatia Records. Na njemu je objedinio neke od nezaboravnih numera kao što su ”Moja kobila Suzy”, ”Jutro će promijeniti sve”, ”Mimi”, ”Mama Inez” i ”Prolazi sve”. Katalog pjesama koje je tijekom svih ovih godina izvodio jedinstveni Jimmy Stanić raznolik je i neizbrojiv, a njegove su melodije vječne, nikada ne blijede i još uvijek čuvaju svoj sjaj koji nesebično i rado dijeli s publikom svakom novom izvedbom. Njegov repertoar objedinjuje različite žanrove i teme – od nježnih i romantičnih poput ”Noćas”, ”Kaži, zašto me ostavi”, ”Moja najljepša zvijezda”, preko jazzerskih do šaljivih i veselih pjesama od kojih su ”Dimnjačar”, ”Vragoljanka” i ”Zašto si pospan, čo?” samo neke.

Stjepan Jimmy Stanić – „Zašto si pospan, čo?“

Nakon što je Dan zaljubljenih proslavio s rasprodanom Tvornicom, legendarni i neponovljivi Stjepan Jimmy Stanić u prosincu će opet uživati sa zagrebačkom publikom. Uoči božićnih blagdana, Jimmy i bend Šubićevu će pretvoriti u šarmantnu starogradsku ulicu donoseći pjesme koje su s pravom zadobile status klasika.

Ulaznice po early bird cijeni od 15 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Cijena regular ulaznice iznosit će 18 eura. U prodaji su i ulaznice za sjedenje na parteru po cijeni od 20 eura te VIP ulaznice po cijeni od 23 eura.