Vožnja bicikla danas je jedan od najpopularnijih načina rekreacije, a posebno među onima koje žele biti fit. Zato Dukat za sve ljubitelje bicikliranja, profesionalce i one koji uživaju u lakšim vožnjama s obitelji i prijateljima, ponovno priprema veliki biciklistički izazov – 5. izdanje utrke Dukat Fit i Dukatino utrka za djecu. Utrke će se održati u subotu, 17. rujna od 11 sati na zagrebačkom Jarunu, a prijaviti se može do 14. rujna i to u nekoliko kategorija.

Kategorija Sportaši namijenjena je iskusnim biciklistima koji će na Jarunu voziti dva kruga oko Velikog jezera, rekreativci će se natjecati u kategoriji Građani te voziti jedan krug, dok će utrke za djecu na otoku Trešnjevka okupiti male bicikliste u tri kategorije: Dukatino mali (3-5 godina), Dukatino srednji (6-8 godina) i Dukatino veliki (9-12 godina). Zainteresirani se za utrke prijavljuju putem online obrasca na stranici www.dukat.hr, a sudjelovanje je besplatno. Osim fit rekreacije, sudionike očekuje dobra zabava te druženje s obitelji i prijateljima, a pobjednike utrka i vrijedne nagrade Dukata i DSG bicikala.

Svi sudionici na poklon dobivaju natjecateljske majice, a imat će priliku kušati i mliječne proteinske napitke iz linije Dukat Fit.

Dukat organizira ovu utrku već petu godinu zaredom s ciljem promicanja urbanog biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prijevoza te promicanja brige o zdravlju i zdravim životnim navikama. Utrka se i ove godine održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba i u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Dukat bicikliranje promiče i među vlastitim zaposlenicima pa je prvi u Hrvatskoj nagrađen certifikatom „tvrtka prijatelj bicikala“.