MedvedgradPosluži li nas vrijeme vikend bi mogao biti veoma zanimljiv za boravak u prirodi. Na Medvednici sutra počinje kulturno-turistička priredba kojom se oživljava srednji vijek.

U subotu 9. listopada od 11 do 17 sati u Rudniku “Zrinski” posjetitelji će od “rudara” na zanimljiv način saznati sve o vađenju rude. Ako vam pothvat čini preopasnim, možda više zadovoljstva donese kovanje vlastitog srebrnjaka kojeg ćete moći ponijeti kući kao suvenir.

Nakon napornog posla i učenja o tome o davnim vremenima možete isprobati jela spravljena po srednjovjekovnim receptima. Za zabavu će se pobrinuti lakrdijaši sa svojim programom. Sudeći prema najavama Nives Farkaš-Topolnik, ravnateljice Javne ustanove Parka prirode Medvednica dosadno vam sigurno neće biti.

Nedjelja na Medvedgradu

MedvedgradU nedjelju, 10. listopada, od 13 do 20 sati na Medvedgradu će se održati viteški turnir Družbe vitezova zlatnog kaleža, viteške udruge Beli volk i Vitezova grofa Tattenbacha. U radionicama za djecu i odrasle moći ćete provjeriti svoje viteške vještine, na srednjovjekovnom sajmu osjetiti živu povijest te kušati posebno spravljen kmetski, plemićko-viteški i građanski jelovnik.

Očekuje vas i glazbeno putovanje u srednji vijek te nastup atraktivnih trbušnih plesačica. Čak 50 izvođača trudit će se zabaviti vas predočavanjem običaja srednjeg vijeka.

Za sve posjetitelje Medvedgrada 10. listopada osiguran je besplatan prijevoz minibusom koji će svakih pola sata polaziti s parkirališta uz šestinsku crkvu od 12.30 do 20.30 sati. Ako možete hodati, razmislite i o šetnji kao načinu dolaska do Medvedgrada. Od šestinske crkve do utvrde pješači se oko 45 minuta.

Peti festival Srednjovjekovni dani na Medvednici održava se pod pokroviteljstvom ministarstva kulture.

Medvedgrad

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here