Početna Festivali Spremite se za međunarodni “Izlog suvremenog zvuka” u SC-u

Spremite se za međunarodni “Izlog suvremenog zvuka” u SC-u

Treće izdanje međunarodnog festivala Izlog suvremenog zvuka” održat će se od 6. do 9. svibnja u prostorima Studentskog centra u Zagrebu. U četiri dana manifestacije i kroz 30-tak programa, u Zagrebu će se predstaviti 80 sudionika iz 10 zemalja. “Izlog” će ponuditi koncerte, predavanja, audiovizualne projekte, umjetnička akustička istraživanja, rezidencije i razgovore s autorima.

izlog suvremenog zvuka

Ulaz na sva događanja je besplatan

Izlog suvremenog zvuka programski je koncipiran tako da nastoji slijediti suvremene tendencije i ovisno o njima pomicati fokus, inzistirajući na otvorenom pristupu suvremenim glazbama današnjice, istraživanju i otkrivanju novoga te poticanju suradnje i dijaloga.

Jedan od glavnih ciljeva jest predstaviti zanimljiva i umjetnički kvalitetna imena suvremene glazbene scene i njihove poetike, neopterećene žanrovskim ograničenjima i formalnim okvirima. Također, izuzetno je važan “pokretački karakter” Izloga, kao i onaj povezujući, imajući u vidu da su za razvoj i napredak glazbene misli nužni upravo eksperiment i prostor za istraživanje, razmjena znanja i ideja, konstantna otvorenost, ali i kritički pristup suvremenoj umjetnosti i društvu.

Treći Izlog nastavlja i proširuje područje međunarodne suradnje, pa će u Ovogodišnjem Eksperimentalnom ansamblu Muzičkog salona pod umjetničkim vodstvom britanskog trombonista i skladatelja Hilaryja Jefferyja sudjelovati glazbenici iz Hrvatske, Japana, Australije i Mađarske, a osim studenata Muzičke akademije u Zagrebu predstavit će se i studenti Umjetničke akademije u Splitu, Akademije umetnosti Novi Sad, Akademije za glasbo u Ljubljani te Musikhochschule u Stuttgartu.

“Nadamo se da će program, energija i atmosfera trećeg Izloga suvremenog zvuka obogatiti i inspirirati, kako publiku tako i sudionike, te da će time nastaviti aktivno sudjelovati u razvoju suvremene glazbene scene”, naglasila je voditeljica Muzičkog salona, Davorka Begović.

Sve ostale informacije, kao i kompletan program te raspored možete pronaći OVDJE 

izlog suvremenog zvuka