Oldtimer, vintage i classic automobili predstavljaju skupinu vozila koja nikada ne prolazi nezapaženo. Dok nešto starijoj generaciji budi nostalgiju i sjećanje na neka romantična vremena, kod mlađe generacije izaziva divljenje i želju da bar na kratko sjednu u jedan od takvih raritetnih primjeraka automobila. A mnogi iz iskustva govore da, tko jednom proba, vjerojatno će za volanom istoga poželjeti ostati zauvijek.

Kolekcija 2 (1)

Upravo to, prije nešto više od tri godine, dogodilo se i Dorijanu Kljunu, umjetniku, fotografu i vlasniku poznatog Photo studija Katran, gdje je jučer izložio svoju kolekciju od 10 trkačih oldtimera, predstavivši ujedno i Historic Racing Car Croatia tim. Tim ima 4 vozača, dobro poznata na historic sceni; Mladen Sigurnjak, veteran auto utrka i višestruki prvak Hrvatske, Leo Černi, Bojan Hlača te Dorijan Kljun.

Kolekcija 3

Ponukan dosadašnjim neočekivano dobrim uspjehom koji ga svrstava kao drugog u klasi te četvrtog generalno za prvu sezonu (2016,), Dorijan je osnovao Historic Racing Car Croatia tim, koji je odobren od strane HAKS-a, kao i od HOO-a. Historic automobili utrkuju se u sklopu modernih vozila, a pred njima je državno prvenstvo u brdskim utrkama, na kojem će do pobjede Dorijan pokušati doći u Fiat Ritmu; izvornom trkačkom automobilu, kojeg je 30 godina vozio legenda auto scene u Hrvatskoj – Mario Delmoro.

Kolekcija 5

Budući da se radi o trendu koji rapidno raste, za očekivati je kako će utrke u organizaciji HAKS-a i FIA-e, koje se voze od svibnja do listopada, ove godine privući dosad najveći broj posjetitelja, željnih adrenalina i dobre zabave.