kupnjaLjetna sniženja u zagrebačkim trgovinama nisu ispunila očekivanja. Mnogi tvrde  kako su cijene još uvijek previsoke. Osim toga trgovci previše kalkuliraju, spuštaju cijenu u valovima umjesto da odjednom daju veliki popust i napune svoje poluprazne dućane kupcima.

Ponegdje, ipak, nađe se i povoljnih krpica. Kupaći kostimi iz lanjske kolekcije u Benettonu na Cvjetnom trgu prodavali su ovih dana kao da su besplatni, a ne od 100 do 180 kuna. Kako je riječ o poznatoj marki i lijepom dizajnu mnoge Zagrepčanke smatraju da su imale odličnu kupovinu. Znajući unaprijed što žele samo su čekale rasprodaju. Naravno, bilo je onih koje u mislima nisu ništa “rezervirale”, došle su tek provjeriti ima li nešto čemu ne mogu odoljeti.

U Turbo sportu i Urban Republicu donji dio kupaćeg kostima za žene nudi se već od 50-tak kuna, a gornji je oko 60 kuna. Dizajn je retro, s točkicama ili prugicama. U prosjeku sniženje je oko 40 posto, a skuplja od Coconut kolekcije je Protest, s cijenama kupaćih kostima od 129,99 kuna i višim. U ovim dućanima ima i povoljnih kupaćih gaćica za muškarce.

Cijene su spustili Mango (30 do 50 posto), Replay (40 posto za gotovinu, odnosno 30 posto za kartice), Pittarello u King Crossu (do 50 posto + poklon za kupnju preko 200 kuna), Lantea (20 do 70 posto)… U širokom rasponu popusta je i roba Xnationa – od 20 do 70 posto. Za 30 posto spustili su čak i cijene odjeći iz nove kolekcije.

Na sniženju je uglavnom ljetna odjeća. iako ni tu nema pravila. Neki od trgovaca, želeći isprazniti skladišta za sljedeću sezonu na rasprodaju su stavili također jesensku i zimsku robu.

Svatko ima svoje kriterije i računice ili barem misli da ih ima. Kupci su pokazali kako vode računa o omjeru cijene i kvalitete. Po toj logici dio roba u našim dućanima trebao biti na većim i transparentnijim sniženjima, a postotak na postotak trgovci bi trebali ostaviti za kraj.

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here