Svjetski skijaški vrh ponovno će u prvom tjednu sljedeće godine pretvoriti Zagreb i Sljeme u središte skijaškog svijeta. Zagreb će najbolje svjetske slalomašice ugostiti po deseti puta te najbolje slalomaše po sedmi puta u jedanaest godina organizacije utrka.

vip snow queenŽenska i muška Audi FIS Ski World Cup “Vip Snow Queen Trophy” 2015– Zagreb/Sljeme slalomska utrka održat će se 4. i 6. siječnja 2015., što su neradni dani te se na Sljemenu i ovoga puta očekuju tisuće navijača. Uz najboljeg hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića muški slalom vozit će i Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim, Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega, mladi skijaši od kojih neki već ostvaruju dobre rezultate, a na startu ženske sljemenske utrke po prvi će puta biti vrlo mlada nada Leona Popović te Iva Mišak, Saša Tršinski i Matilda Šola.

Uz 75 najboljih slalomašica i slalomaša svijeta, Zagreb je u vrijeme održavanja utrke domaćin i više od 400 članova natjecateljskih ekipa iz 25 zemalja s četiriju kontinenata. Mnoge od njih
Zagrepčani će moći susresti na Trgu bana Josipa Jelačića, na javnim izvlačenjima startnih brojeva dan prije utrka.

Noćna utrka na blagdan Sveta tri kralja

Ženski slalom održava se kao dnevna utrka u nedjelju, 4. siječnja. Start prve vožnje je u 10.00, a druge u 12.45 sati. Muški slalom biti će ponovno posebna atrakcija, jer se vozi kao noćna utrka na blagdan Sveta tri kralja, u utorak, 6. siječnja. Prva je muška vožnja u 15.05 sati, a druga u 18.10 sati.

“Drago mi je da sve pripreme teku prema planu i da će, zahvaljujući Vip Snow Queen Trophyju Zagreb opet biti domaćinom najboljih svjetskih skijašica i skijaša. Uz njih stižu i brojni novinari iz svih dijelova svijeta. Svi će oni imati prilike uživati u dosad najbogatijem adventskom programu u Zagrebu. Pozivam sve naše sugrađane, posjetitelje Zagreba i ljubitelje skijanja da svakako posjete Sljeme i zdušnim navijanjem još jednom pošalju najljepšu razglednicu iz Zagreba koja će obići sve kontinente. Također radosna sam što se Činovnička livada otvorila već danas te smo građanima za otvorenje sezone ponudili danas besplatno skijanje, a Crveni spust se za građanstvo otvara već 8. siječnja”, poručila je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.

Vozi se i “humanitarno”

vip snow queen2
Foto: vipsnowqueentrophy.com

Posebno atraktivan dio programa na Sljemenu bit će humanitarna utrka skijaških legendi pod nazivom «dm Zagreb Ski Legends», koja će se održati po peti puta. U nedjelju, 4. siječnja s početkom u 16:15 sati, nakon ženskog slaloma, gledatelji će ponovno moći uživati u skijanju nekih od najvećih imena u povijesti ovog sporta.

Skijaške legende će se još jednom u paralelnom veleslalomu spustiti niz sljemenski Crveni spust kako bi pomogli prikupiti značajna i potrebna financijska sredstava u humanitarne svrhe. Kao pokrovitelj utrke legendi, dm će tradicionalno donirati Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri donacijom u godišnjim potrebama higijenskih i kozmetičkih proizvoda, a uz to će donacijom pomoći i Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece, prvu mrežu udruga udomitelja djece u Hrvatskoj.

Ulaznice za sljemenski spektakl Audi FIS Ski World Cup „Vip Snow Queen Trophy“ 2015 – Zagreb/Sljeme su u prodaji u Vip centrima i putem on line sustava www.ulaznice.hr . Cijene ulaznica ostale su godinama nepromijenjene, dok se ponuda uključena u cijenu ulaznice svake
godine na neki način obogaćuje. Ulaznice za žensku utrku dostupne su tako i ove godine po cijeni od 60 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 25 kuna. Cijene ulaznica za mušku utrku iznose 100 kuna za odrasle i 40 kuna za djecu. Cijena paketa
ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi svega 120 kuna, a za djecu od 7 do 15 godina 50 kuna. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan za oba dana.

Autor: Press

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here