Početna ZG vodič Trgovine, usluge Sandra Bagarić okrunit će posebno, 12 metara visoko eko božićno drvce ispred...

Sandra Bagarić okrunit će posebno, 12 metara visoko eko božićno drvce ispred Arena Centra

Foto: PRESSArena Centar ovoga vikenda priprema najljepšu božićnu EKO priču u gradu. U subotu 30. 11. 2013., u 18 sati kod ulaza Dalmacija, uz nastup mališana dječjeg vrtića Malešnica iz Zagreba, operna diva Sandra Bagarić okrunit će vrh 12 metara visokog, najneobičnijeg eko božićnog drvca u gradu, načinjenog od PET plastičnih boca.

Nakon toga, Sandra će svečano ‘upaliti’ i lampice na boru te tako i službeno otvoriti Advent u Areni Centru koji uključuje klizalište i Adventski sajam. Sajam se otvara u subotu, 30. Studenoga i traje do blagdana Sveta tri kralja. Klizalište se otvara u ponedjeljak, 2. prosinca 2013.

Dođite na Adventski sajam s klizalištem, kućicama s ugostiteljskom ponudom!
***
Božićno drvce od PET ambalaže poseban je projekt Arena Centra u sklopu velike humanitarne akcije ’Kutija dobrih namjera’ u kojoj su građani donirali PET boce i tako pomogli prikupljanju novčanih sredstava za Udrugu Dora koja brine o djeci i mladima.
Postavljanjem božićnog drvca akcija ne prestaje već traje do Božića. Rezultat je to ideje da Arena Centar, umjesto skupih ukrasa, novac preusmjeri u pomoć djeci i mladima. Nakon blagdana boce će biti prodane, a sav prikupljeni novac donirat će se Udruzi Dora.
Veliku humanitarnu akciju uz Arena Centar podupiru Soundset Plavi radio, 24sata i Jana.

***
O HUMANITARNOJ UDRUZI DORA
Humanitarna organizacija DORA djeluje od 1991. godine kao jedna od prvih i vodećih udruga na području skrbi o djeci i mladima.
Štićenici su djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca iz obitelji s većim brojem djece, iz socijalno ugroženih obitelji, zlostavljana djeca, zanemarena, bolesna, potrebita ali iznimno marljiva, nadarena i uporna. Nikada nisu koristili sredstva iz državnog proračuna već se financiraju isključivo iz donacija, zahvaljujući radu volontera u zemlji i inozemstvu.
Od osnivanja do danas, Udruga vodi evidenciju o oko 7000 mališana koji su koristili neki od DORINIH programa pomoći i gotovo 2000 stipendista – mladih ljudi koji su se školovali uz pomoć stipendija.

Dva su osnovna programa pomoći:
– program kumstva najmlađima
– program stipendiranja učenika i studenata

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here