Foto: PRESSArena Centar ovoga vikenda priprema najljepšu božićnu EKO priču u gradu. U subotu 30. 11. 2013., u 18 sati kod ulaza Dalmacija, uz nastup mališana dječjeg vrtića Malešnica iz Zagreba, operna diva Sandra Bagarić okrunit će vrh 12 metara visokog, najneobičnijeg eko božićnog drvca u gradu, načinjenog od PET plastičnih boca.

Nakon toga, Sandra će svečano ‘upaliti’ i lampice na boru te tako i službeno otvoriti Advent u Areni Centru koji uključuje klizalište i Adventski sajam. Sajam se otvara u subotu, 30. Studenoga i traje do blagdana Sveta tri kralja. Klizalište se otvara u ponedjeljak, 2. prosinca 2013.

Dođite na Adventski sajam s klizalištem, kućicama s ugostiteljskom ponudom!
***
Božićno drvce od PET ambalaže poseban je projekt Arena Centra u sklopu velike humanitarne akcije ’Kutija dobrih namjera’ u kojoj su građani donirali PET boce i tako pomogli prikupljanju novčanih sredstava za Udrugu Dora koja brine o djeci i mladima.
Postavljanjem božićnog drvca akcija ne prestaje već traje do Božića. Rezultat je to ideje da Arena Centar, umjesto skupih ukrasa, novac preusmjeri u pomoć djeci i mladima. Nakon blagdana boce će biti prodane, a sav prikupljeni novac donirat će se Udruzi Dora.
Veliku humanitarnu akciju uz Arena Centar podupiru Soundset Plavi radio, 24sata i Jana.

***
O HUMANITARNOJ UDRUZI DORA
Humanitarna organizacija DORA djeluje od 1991. godine kao jedna od prvih i vodećih udruga na području skrbi o djeci i mladima.
Štićenici su djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca iz obitelji s većim brojem djece, iz socijalno ugroženih obitelji, zlostavljana djeca, zanemarena, bolesna, potrebita ali iznimno marljiva, nadarena i uporna. Nikada nisu koristili sredstva iz državnog proračuna već se financiraju isključivo iz donacija, zahvaljujući radu volontera u zemlji i inozemstvu.
Od osnivanja do danas, Udruga vodi evidenciju o oko 7000 mališana koji su koristili neki od DORINIH programa pomoći i gotovo 2000 stipendista – mladih ljudi koji su se školovali uz pomoć stipendija.

Dva su osnovna programa pomoći:
– program kumstva najmlađima
– program stipendiranja učenika i studenata