Stiže nam veljača, mjesec maskiranja. Oblačimo se u neobične i smiješne kostime, farbamo se, šminkamo…i takvi idemo kuda hoćemo i radimo što hoćemo. Fašnik je bez sumnje jedno od najzabavnijih doba godina, vrijeme kada u pravom smislu riječi puštamo mašti na volju i zabavljamo se tako da postajemo druga ličnost, biće, pojava ili predmet.

189. Samoborski fašnik

Naravno, nespresušan izvor ideja su filmovi – ozbiljni, dramatični, humoristični, crtani i znanstveno-fantastični. I baš je ova godina idealna da upravo u tom pravcu pojačate svoju kreativnost i možda osvojite i neku vrijednu nagradu.

Samoborski fašnik, 189. po redu, održava se od 6. do 17. veljače u Samoborskoj fašničkoj republici, a ove godine pod posebnim povećalom bit će upravo  – FILMSKE MASKE.

Naime, Samoborski fašnik ove će godine pod posebnim povećalom držati upravo najkreativnije i najsmješnije maske na temu filmova te će najbolje nagraditi.

Ono o čemu potencijalni dobitnik/ici moraju razmišljati jest, u prvom redu, orginalna filmska maska. Potom treba biti domišljat i hrabar te stati na središnju pozornicu i izvesti prikladan fašnički nastup, a oni koji izazovu najjače “salve” smijeha kod publike – ulaze u finalni izbor na Pokladni utorak (17. veljače), gdje će ih čekati vrijedne nagrade fašničkih sponzora.

Detaljna pravila za sve koji planiraju prihvatiti ovaj izazov moguće je pronaći na ovom LINKU.

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here