s otvorenja Vukovarskog Uskrsa u Zagrebu (Foto: www.zagreb,hr)U šatoru na Trgu bana Jelačića otvoren je uskrsni sajam branitelja pod nazivom “Vukovarski Uskrs u Zagrebu” na kojemu će građanima do 14. travnja tradicionalne proizvode iz seoskih gospodarstava ponuditi 82 izlagača – hrvatski branitelji, stradalnici iz Domovinskog rata i braniteljske zadruge iz cijele Hrvatske.

Zamjenica vukovarskog gradonačelnika Danijela Stanković okupljene je pozdravila u ime grada Vukovara i gradonačelnika Željka Sabe, rekavši da joj je golema čast što i grad Vukovar sudjeluje na sajmu predstavljajući svoju kulturu i svoje bogatstvo. Zahvalila je organizatorima i gradu Zagrebu koji je, kako je rekla, “još jedanput pokazao što mu Vukovar znači kao i onda kad je nama to najviše trebalo”.

Predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević rekao je da je na sajmu 82 izlagača, od toga više od polovice iz Slavonije i Srijema te da će Zagrepčani i njihovi gosti moći kupiti tradicionalne nošnje i rukotvorine te autohtone hrvatske specijalitete kao što su suhomesnati proizvodi, maslinovo i bučino ulje, med i vino. Na sajmu će na likovnoj radionici djeca iz 13 zagrebačkih osnovnih škola izrađivati pisanice. Istaknuo je da na sajmu imaju devet “humanitarnih” štandova i sav prikupljen novac u rujnu će biti darovan za kupnju inkubatora za dječji odjel bolnice u Vukovaru.

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara sajam organizira već treću godinu, a kako je rekao Jašarević želja im je da svake godine imaju drugu županiju ili grad kao partnera.

U ime resornog ministarstva branitelja okupljene je pozdravio državni tajnik Zoran Komar, dok je u ime Grada Zagreba to učinio gradonačelnik Milan Bandić.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here