Održivi razvoj zajednice i ovog ljeta poziva građane Zagreba na sudjelovanje u foto natječaju “Kretanje mojim gradom”. Natječajem želimo potaknuti građane Zagreba na kritičko promišljanje o gradskom prometu s naglaskom na održive, čiste, energetski učinkovitije i za okoliš povoljnije oblike kretanja. Rok za prijavu fotografija je 7. rujna 2017.

Što očekujemo?

Promatrajte i fotografirajte događanja u prometu tijekom šetnje zagrebačkim ulicama, kvartovima, parkovima, na putu do posla…
Objektivom“ulovite” zanimljive prometne situacije s naglaskom na održivu mobilnost i pošaljite nam svoje najljepše fotografije koje prikazuju naše sugrađane dok pješače, voze bicikl, koriste javni prijevoz, sustav javnih bicikala… Malim promjenama, kao što je odlazak na posao hodanjem, biciklom ili javnim prijevozom, odabiremo zdraviji način života, čuvamo okoliš i doprinosimo održivom urbanom razvoju.

Pravila i uvjeti
• mogu sudjelovati građani Zagreba (amateri i profesionalci)
• poslati najviše dvije crno-bijele ili kolor fotografije, ne starije od tri godine (.jpg format rezolucije 300 dpi )
• fotografije i popunjenu prijavnicu dostaviti do 7. rujna 2017. na e-mail adresu: [email protected] uz oznaku “ime i prezime ” (prijavnica je dostupna na sljedećoj poveznici => http://bit.ly/2tJ1i70)
• žiri će odabrati tri najbolje fotografije
• dodjela nagrada održat će se tijekom Europskog tjedna mobilnosti (16. – 22. rujna 2017.)

Nagrade

Poklon bon u iznosu od:
1. nagrada – 1.000,00 kn
2. nagrada – 750,00 kn
3. nagrada – 500,00 kn

Foto natječaj je organiziran u sklopu projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu”, koji ODRAZ provodi u partnerstvu s Gradom Zagrebom i Udrugom “Sindikat biciklista”. Cilj projekta je potaknuti susrete građana s predstavnicima mjesne samouprave i gradske uprave te uspostaviti stalnu praksu dijaloga o mobilnosti. Informiranjem građana, organiziranjem javnih skupova i edukacijom želi se povećati sudjelovanje građana i ojačati njihove kapacitete za konstruktivno sudjelovanje u postupku savjetovanja o mobilnosti u gradu. Više o projektu pročitajte ovdje > http://odraz.hr/hr/projekti/aktualni-projekti/dijalog-o-mobilnosti-u-zagrebu

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here