Udruga Mogu sve u sklopu projekta Puna šaka brade, 5. studenog u 11 sati održat će radionicu za djecu s teškoćama u razvoju u prostorima Etnografskog muzeja u Zagrebu. Radionicu će voditi mlada i kreativna djevojka, Tea Novosel.

Djeca, a ni odrasli, često nemaju priliku svoje vrijeme provesti u muzejima jer većina nije prilagođena osobama s invaliditetom zbog godina izgradnje, a do danas se infrastruktura još nije potpuno prilagodila osobama s invaliditetom.

Stoga su Puna šaka brade i Etnografski muzej odlučili napraviti iskorak u suradnji s udrugom Mogu sve kako bi djeci pružili zabavu u muzeju, a odraslima vrijeme opuštanja, razmjenjivanje iskustva te posjet muzeju. Naši portali She.hr i Zagrebonline.hr svesrdno su se uključili i dali im medijsku potporu!

Cilj radionice, gdje je naglasak na mlađoj populaciju i djeci, je inkluzija osoba s invaliditetom u društvo. Radionicu s djecom s teškoćama u razvoju vodit će Tea Novosel, djevojka koja izrađuje nakit. Kako bi sadržaj prilagodili temi projekta Puna šaka brade, djeca će bojati i ukrašavati razne ukrase i nakit u istom stilu.

Radionica će se održati u subotu, 5. studenog od 11h do 12h u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14. Povedite svoje najmilije, klince i klinceze, obitelj i/ili prijatelje, dođite, zabavite se te oslobodite svoju kreativnost.

Najvažnije od svega, dođite i sudjelujte u inkluziji osoba s invaliditetom u društvo!