U organizaciji fotografske udruge FotoGard ovaj će se četvrtak s početkom u 19.00 sati u prostoru History caffe cluba (Tkalčićeva 68) održati radionica fotografiranja koktela. Radionicu će voditi fotografi Krešimir Pletikosa i Vedran Tolić, koji će pokazati cijeli proces snimanja fotografije, od postavljanja seta, do same postprodukcije. Njima će se pridružiti Ivan Popov, grafički dizajner u Vivas grupaciji. Koktele će pripremiti Mate Dedić, koji radi kao voditelj u spomenutom klubu i jedan je od najboljih barmena u Hrvatskoj. Ulazak na radionicu je besplatan.

U vremenima kada praktički svaka osoba svakodnevno fotografira, bilo to preko mobitela ili fotoaparata, ova je radionica idealna prilika za početnike, ali i one iskusnije, da nauče malo više o cijelom procesu snimanja za klijenta. Osim samog snimanja, u početku će velik naglasak biti i na pripremi snimanja, pozitivnim stranama, ali nažalost i onim negativnima kao što je krađa autorskog djela od treće strane. Svi će zainteresirani moći uživo čuti i pratiti proces snimanja, ali na kraju i snimati fotografije koje poslije mogu slobodno koristiti. Može se reći da je u pitanju klasično studijsko snimanje, ali se i ono svaki put razlikuje, tako da će biti važan naglasak na ”trokutu” klijent-fotograf-grafičar. Ako fotograf i grafičar nisu dobro usklađeni, završni proizvod može puno ispaštati.

– Fotografska udruga FotoGard ovakvim besplatnim radionicama želi educirati svoj članove i sve zainteresirane. Dati im mogućnost da upoznaju cijeli postupak koji je potrebno proći da bi krajnji rezultat, fotografija koju će isporučiti svom klijentu, bila na profesionalnoj razini. Isto tako, svim zaljubljenicima u fotografiju na ovaj način omogućujemo da se druže, upoznaju ljude istih interesa, te da za vrijeme druženja nauče nešto novo i sami probaju napraviti fotografiju na način kao što bi to profesionalni fotografi radili – rekao je Krešimir Pletikosa, predsjednik FotoGarda.

Za cijelu Vivas grupaciju Vedran Tolić često radi različita snimanja, u zadnje vrijeme s posebno velikim naglaskom na hranu i pića. Kada je predložio osoblju Historyja jednu ovakvu radionicu, oni su je objeručke prihvatili.

– Mislim da svi mi kao fotografi trebamo pomagati jedni drugima koliko je to moguće. Stoga je ova radionica idealna prilika da se lijepo podružimo i svi skupa naučimo nešto novo. Mislim da će biti zanimljivo vidjeti kako izgleda završni proizvod s fotografske strane, a kako se zapravo cijela priča zaokruži kada grafičar napravi završne korake. U svakom sektoru postoje klijenti koji uvijek žele nešto novo, nešto bolje, a obzirom da je History smješten u samom centru Zagreba, logično je da kod njih postoje određeni standardi poslovanja i jako sam sretan što mogu raditi u takvom okruženju. Ako ste zaljubljenik u fotografiju, mislim da nećete požaliti ako odvojite svoje vrijeme i dođete na našu radionicu – rekao je fotograf Vedran Tolić.

Ovom se radionicom nastavljaju aktivnosti FotoGarda, koji je uz druženja i organizacije izložbi za svoje članove sada pokrenuo i jedan ovakav hvalevrijedan projekt. Obzirom da Zagrebom u noćnim satima vladaju velike hladnoće, ovo je idealna prilika svima da se ”zagriju” uz radionicu fotografiranja koktela, a ako posjeduju svoje fotoaparate, onda se kući mogu vratiti s odličnim materijalom.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here