Zagrebački poduzetnički centar svoja vrata otvara u ožujku, piše portal Profitiraj.hr. Svrha centra je poduzetnicima osigurati besplatnu stručnu podršku u različitim segmentima poslovanja jer, kako se često može čuti u stručnim krugovima, osnovni problem poduzetnika u Hrvatskoj najčešće je nedostatak kvalitetnih i stručnih informacija te nemogućnost da se odgovori na pitanja pronađu na jednom mjestu.

Upravo u nedostatku adekvatnih informacija, poduzetnici – ili oni koji to žele postati – gube se u velikoj količini propisa, zakona i programa zbog čega često gube interes ili samopouzdanje.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić, rad i poduzetništvo napominje kako će upravo u Poduzetničkom centru Grada Zagreba biti moguće dobiti konkretne i točne informacije o problemima s kojima se suočavaju, a cilj je da Centar postane polazna stanica za umrežavanje i razmjenu ideja.

Plavi ured

Zagrebački poduzetnički centar dobio je i svoj službeni naziv i bit će predstavljen kao Plavi ured, a smješten je u Vodnikovoj 12. Djelovat će kao nova poslovna jedinica u sklopu Razvojne agencije Zagreb, dok će agencija i dalje nastaviti poslovati na postojećoj adresi Dragutina Golika 63 na Drvinju. Poduzetnici će podršku moći dobiti i putem službene web stranice Plavi ured.

Plavi ured osmišljen je kao mjesto susreta i informiranja onih koji kreću u poslovni svijet, kao i za male i srednje poduzetnike te obrtnike. Uz navedene, kvalitetne informacije moći će potražiti i nezaposleni, studenti te strani državljani.