Početna Događanja Prvi hrvatski Highlander – Dražen Dugac – educira o opremi za višednevno...

Prvi hrvatski Highlander – Dražen Dugac – educira o opremi za višednevno planinarenje

Highlander Velebit, uz to što je ultimativni planinarski događaj, zalaže se i za popularizaciju ”long-distance” planinarenja prilikom čega je najveći izazov odabrati odgovarajuću opremu.

Upravo je to tema tehničke prezentacije opreme potrebne za Highlandera, jednog od Highlandera i trenutnog rekordera u prolasku Highlander trase – Dražena Dugca. Ovaj dugogodišnji planinar te planinski vodič Highlander je rutu ”pregazio” za 34 sata i 15 minuta, što ne bi bilo moguće bez opreme dorasle ovom zahtjevnom pothvatu.

Na svojim će prezentacijama Dražen sa svim sudionicima podijeliti informacije o opremi stečene iz vlastitog iskustva te objasniti kako se najpraktičnije spakirati za Highlander Velebit te višednevno planinarenje, odnosno pješačenje općenito.

Dražena će se moći poslušati u Zagrebu u utorak, 23. srpnja, s početkom u 18:30 sati u prostorijama Saveza gorskih vodiča Hrvatske (Ribnjak 2), a u Osijeku će se prezentacija održati 27. srpnja (subota) u 18:30 sati u prostorijama Caffe bara Ecola (Divaltova 56).

Na prezentaciju su pozvani svi planinari, zaljubljenici u predivne hrvatske planine i oni koji to tek namjeravaju postati.

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here