U dobro poznatom ambijentu zagrebačkog Booze and blues bara ovog je četvrtka najavljen veliki lov na najpoznatiju bačvu na svijetu – Jack Daniel’s barrel hunt. Riječ je o međunarodnom lovu koji se odvija u 50 država svijeta, a potraga za ukupno 150 bačvi započela je 1. srpnja u američkom gradu Lynchburg, gdje je destilerija Jack Daniel’sa smještena i danas. Napokon je došla na red i Hrvatska, a ljubitelji viskija i dobre zabave moći će se uključiti u lov na bačvu u Zagrebu u petak, 30. rujna.

Prema riječima Zorana Stojanovića, brand managera Brown-Formana za Srbiju i Hrvatsku, riječ je o globalnoj proslavi povodom 150 godina od osnutka ove najpoznatije destilerije na svijetu. Hrvatska se ovom lovu pridružuje 30. rujna s početkom u 19 sati, okupljanje je u Booze and blues baru, a sudjelovanje u lovu vrlo je jednostavno. Potrebno je zapratiti službenu Facebook stranicu Jack Daniel’s na kojoj će 30. rujna svakih sat vremena, počevši od 19 sati biti predstavljena četiri traga koja je potrebno slijediti, a koja će sretnog nalaznika dovesti do ove jedinstvene bačve skrivene na tajnoj lokaciji. Najuspješniji lovac na bačvu osvojit će bogatu nagradu:  vrijedan sadržaj bačve te Jack party za njega i njegovih pedeset prijatelja.

Uz Stojanovića, predstavljanju su nazočili i ambasador projekta Krafteraj Đelo Hadžiselimović i pjevačica grupe Elemental Mirela Remi Priselac, a druženje je održano pod moderatorskom palicom radijskog voditelja Daniela Bilića.

Danas je  Jack Daniel’s prisutan u 160 zemalja u svijetu, a tijekom sto pedeset godina, receptura Jaspera Newton „Jacka“ Daniela, ujedno i prvog registriranog majstora destilerije na svijetu u to doba, ostala je neizmijenjena. Proizvodnja počinje s vodom koja izvire iz špilje u neposrednoj blizini destilerije te joj se nadodaju najkvalitetniji kukuruz, ječam te raž i vlastiti kvasac. Nakon perioda fermentacije i destilacije, viski se ulijeva u ručno rađene bačve od američkog bijelog hrasta te u njima odležava najmanje četiri godine. Prije punjenja njihova se unutrašnjost spaljuje te se time otvaraju pore i karameliziraju prirodni šećeri iz drveta što doprinosi posebnoj aromi ovog najboljeg američkog alkoholnog žestokog pića.