U ponedjeljak 8. lipnja, zagrebačko gradsko kazalište Komedija predstavilo je autorski tim i nekoliko songova iz mjuzikla Mamma Mia! koji će se na repertoaru kazališta pojaviti 18. lipnja. Jedan od najpopularnijih mjuzikala svijeta u Hrvatsku dolazi prema licenci njujorške produkcijske kuće MIT, a Komedija ga realizira u koprodukciji s tvrtkom Prospot iz Slovenije koju vodi poznati olimpijac Jurij Franko.

“Drago mi je da možemo s vama večeras podijeliti pozitivnu energiju koju su nam zadnjih tjedana dale pjesme popularne ABBA-e koje ćemo izvoditi u mjuziklu“, najavio je Igor Barberić, redatelj hrvatske produkcije mjuzikla.

U klubu Pepermint okupili su se mnogi poznati koji su svojim dolaskom poželjeli veliki uspjeh novom projektu koji će na Kaptolu igrati pune dvije godine. No, Komedija je licencu osigurala i za područje susjedne Bosne i Hercegovine pa će i tamošnji gledatelji uskoro uživati u nekom od gostovanja koje pripremaju.

“Sigurna sam da će ansambl Komedije izvesti prvoklasnu predstavu, jer su to dokazali u mnogim licencnim izvedbama dosad”, oduševljena je bila Radojka Šverko nakon što je izveden “Super Trouper”.

Nakon premijere u matičnoj kući zakazane za 18. i 19. lipnja, mjuzikl 26. lipnja putuje u Opatiju na ljetnu pozornicu, a 5. srpnja pulska publika gledat će ga u velebnoj Areni. Mnogobrojnim pozivima iz regije nastavit će svoje izvedbe na jesen kada će samo u Komediji imati desetak izvedbi mjesečno.

“Zadovoljan sam i sretan da je Komedija prihvatila ovaj projekt i siguran sam da će svaka izvedba biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Nakon izvedbe u Beogradu, uskoro nam slijedi premijera u Ljubljani, a onda i u Zagrebu”, najavio je Jurij Franko, koproducent hrvatske produkcije mjuzikla.

Komedija ovim projektom ulazi u proslavu 65 godina kazališta koju će imati u studenom.

Uloge

Donna Sheridan – Renata Sabljak, Sanja Marin
Sophie Sheridan – Vanda Winter, Ana Kraljević
Sam Carmichael – Đani Stipaničev, Dražen Bratulić
Harry Bright – Ronald Žlabur, Matko Knešaurek
Bill Austin – Ervin Baučić, Adalbert Turner
Sky – Ivan Čuić, Damir Kedžo, Luka Nižetić
Tanya – Mila Elegović, Danijela Pintarić
Rosie – Nina Kaić Madić, Elena Brumini
Lisa – Sara Duvnjak
Ali – Martina Ivanković
Pepper – Matija Škvorc
Eddie – Zoran Simikić
Svećenik – Boris Barberić

Ansambl: Ana Sertić, Sofija Široka, Ivana Mesec, Tamara Masnjak, Stela Gajski, Ana Hanić, Morana Paškiević, Kristina Škorić, Dragan Peka, Stjepan Lach, Božidar Peričić, Boris Barberić, Emil Kuzminski, Dejan Jakovljević, Mario Jukić, Marko Herceg

Lana Blaće, Larisa Marak, Jadranka Gospodnetić (off)

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here