Početna Događanja Komedija najavljuje 50. izvedbu predstave Bljesak zlatnog zuba

Komedija najavljuje 50. izvedbu predstave Bljesak zlatnog zuba

Ova je zima posebno uzbudljiva na daskama kultnog zagrebačkog Kazališta Komedija. Nakon premijere glazbenog krimića Faraon iz Ilice je mrtav, veselog i raspjevanog operetnog vlaka koji je najvjerniju kazališnu publiku uveo u novu 2018. godinu, s prvim danima siječnja stiže jos jedna prava poslastica! Predstava Bljesak zlatnog zuba svestranog autora, scenarista, dramatičara i glazbenika Mate Matišića, u svoj će kalendar upisati pedesetu izvedbu, a ova obljetnica samo je još jedna potvrda sjajne 67. sezone u Komediji koja za sve ljubitelje odličnih tekstova, vrhunske glumačke postave te jedinstvenog humora sprema još brojne premijere i reprize te nezaboravne koncertne izvedbe. Gastarbajterska kronika u režiji Zorana Mužića prvi je put u Komediji izvedena  30. listopada 2015. godine, a 50. izvedba na rasporedu je 27. siječnja 2018. godine s početkom u 19.30 sati.

Široku lepezu zanimljivih i komičnih likova utjelovili su Damir Lončar, Nina Kaić Madić, Vanda Winter koju je, dok je bila na rodiljnom dopustu, mijenjala Franka Klarić, a koja će također nastaviti igrati u alternaciji s Vandom, Davor Svedružić, Nada Abrus, Ronald Žlabur, Nera Stipičević, Jan Juričić, Vinko Kraljević, Saša Buneta, Ivica Zadro, Filip Juričić, Igor Mešin, Ljebo Zečević, Goran Malus, Vanja Ćirić, Jasna Palić Picukarić i Marija Borić. Scenografiju potpisuje Darko Bakliža, kostimografiju Elvira Ulip, a glazbu Šimun Matišić i Mate Matišić.

Bljesak zlatnog zuba Mate Matišića jedan je od najboljih kazališnih komada u novijoj hrvatskoj dramskoj književnosti. 2016. godine osvojila je nagradu „Vanja Drach“ kao najbolja predstava u cjelini na 23. Festivalu glumca, a gostovala je i u Akzent Theateru u Beču. Iako je napisana prije trideset godina i dalje je aktualna te jasno oslikava stereotipe hrvatskog društva. Radnja ove mentalitetne komedije odvija se sedamdesetih godina prošlog stoljeća i smještena je u mjesto Ričice pokraj Imotskog čije stanovnike očekuju velike zajedničke i osobne promjene. Težak život u selu, mukotrpan rad muškaraca u Njemačkoj prevladan je životnom borbom i optimizmom, oporim humorom i neuništivim duhom. Sjajno napisani karakteri i prepoznatljive životne situacije s tvrdog kamenjara zabavit će sve ljubitelje Kazališta Komedija.

“Eto, došli smo i do pedesete izvedbe predstave Bljesak zlatnog zuba. To je Matišićev najraniji komad, međutim, jedan je od najboljih i nije nam bilo teško na osnovu tog predloška napraviti odličnu predstavu koja je već osvojila i nagrade i koja nikoga ne ostavlja hladnokrvnim, bilo da su u pitanju smijeh ili suze. Toplo preporučujem da nas i dalje nastavite gledati“, – izjavio je Damir Lončar koji u predstavi igra gastarbajtera Stipu.

Ulogu njegove žene Truste igra Nina Kaić Madić koju posebno raduje obljetnička izvedba: “Beskrajno se veselim pedesetoj izvedbi, a zaista je pravi užitak igrati Trusu i dijeliti pozornicu sa svim svojim kolegama. Jako sam sretna i zahvalna što sam dio ove izuzetne predstave koja još uvijek oduševljava brojno Komedijino gledalište.“

Ulaznice za predstave Bljesak zlatnog zuba pocijeni od 50 i 70 kuna, mogu se osigurati na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave. Također, ulaznice se mogu kupiti i na službenoj stranici kazališta www.komedija.hr. Najnovije informacije dostupne su i na službenoj Facebook stranici te Instagram profilu.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here