Početna Moj Zagreb Novosti Predstavljanje Mosta između europskih centara za kulturu

Predstavljanje Mosta između europskih centara za kulturu

sa predstavljanja projekta (Foto: Cekate)Centar za kulturu Trešnjevka prekosutra će predstaviti projekt Most između europskih centara za kulturu. Cij je izravno povezati centre i razmijeniti ideje, koncepte i programe. Naravno, suradnja podrazumijeva i bolje upoznavanje djelovanja ustanova u pojedinim europskim državama. Tako u ovogodišnjoj razmjeni sudjeluju Centri iz 14 europskih zemalja.

U sklopu razmjene CeKaTe je pozvao Pieta Forgera iz Belgije da prenese iskustva o suradnji, partnerstvima i umrežavanju kulturnih, edukativnih ustanova u regiji Flemish – Brabant, u okolici Brisela i Antwerpena, i odnosu lokalne i gradske vlasti. Piet Forger je koordinator Vlabra’ccent, krovne organizacije u koju je umreženo 45 centara za kulturu. Također, kao član odbora mreže Magda u kojoj je više od 100 ustanova kulture i obrazovanja moći će odgovarati i na ta pitanja.

Stručna suradnica Kristina Radošević iz CeKaTea prenijet će iskustva o suradnji Trešnjevke i Centra za kulturu u engleskom Salfordu.

Prezentacija projekta Most između europskih centara za kulturu bit će u 10 sati u Kulturno informativnom centru u Preradovićevoj 2, a dobrodošli su svi koje ova tema zanima.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here