Foto: PRESS -GSVPredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor održao je sastanak s predstavnicima Gospodarsko socijalnog vijeća (GSV) Grada Zagreba.

Tema razgovora je bio dogovor o daljnjoj suradnji, uspostavi i unaprijeđenju socijalnog dijaloga.

„Zadovoljan sam postignutim dogovorom. Prihvatili smo sve prijedloge GSV-a. Posebno bih istaknuo prijedlog predsjednika GSV-a da se sastajemo po potrebi, na inicijativu Gospodarsko – socijalnog vijeća kod svake važne teme. Vrata Gradske skupštine otvorena su svima koji na konstruktivan način žele sudjelovati u radu radnih tijela.“, rekao je nakon sastanka predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor.

Nakon konstruktivne rasprave i prijedloga donešeni su sljedeći zaključci:

1) Pozivi na sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, osim predsjedniku Gospodarsko-socijalnog vijeća slat će se i svim članovima Gospodarsko-socijalnog vijeća.

2) Pozivi na sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba slat će se svim sindikalnim centralama, a oni će ovisno o dnevnom redu i temama, o kojima će se raspravljati i odlučivati na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, slati svoje predstavnike na istu.

3) Svi zaključci koji će biti donijeti na sjednicama Gospodarsko-socijalnog vijeća u Gradu Zagrebu pravovremeno će se dostavljati Gradskoj skupštini Grada Zagreba, a Stručna služba Gradske skupštine iste te zaključke će, uz materijale za sjednice, proslijeđivati zastupnicima, kako bi zastupnici i javnost na vrijeme bili informirani o zaključcima i stavu Gospodarsko-socijalnog vijeća.

4) Gospodarsko-socijalno vijeće i Gradska skupština Grada Zagreba sastajat će se jednom godišnje, a po potrebi i više puta na inicijativu Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Sastanku su nazočili: predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Jelena pavičić Vukičević, potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, tajnica Gradske skupštine Grada Zagreba Mirjana Lichtner Kristić, predsjednik Gospodarsko socijalnog vijeća Damir Belošević, Vesna Kusin, članica GSV-a, Vesna Pauković, članica GSV-a, Tomislav Kiš, član GSV-a i Jagoda Ivanda, tajnica GSV-a.

http://skupstina.zagreb.hr