Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) obogatila je ovoga ljeta svoju popularnu i međunarodno nagrađivanu mobilnu aplikaciju Zagreb Be There novim rutama Arty Zagreb i New Zagreb.

I na tim novim turama Zagreb se turistima predstavlja na drugačiji način, a u njihovoj izradi agencijama Bruketa&Žinić OM i Brlog, koje su lani osmislile mobilnu aplikaciju u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, pomogli su poznati hrvatski umjetnici.

Oni na ruti “Arty Zagreb” otkrivaju svoja omiljena mjesta u gradu, uz preporuku turistima da ih obiđu. Tako primjerice hrvatski redatelj Dalibor Matanić preporučuje obilazak pruge na Trešnjevci gdje je snimao film “Fine mrtve djevojke”. Slikaru Zlatanu Vehaboviću omiljeno mjesto je Studentski centar, dok ljubiteljima knjiga glazbenica Ida Prester predlaže književni klub Booksu. Po preporukama i drugih poznatih umjetničkih imena na toj turi otkrit ćete još puno zanimljivih mjesta, poput najpoznatijeg gradskog lokala Krivi put s velikim otvorenim dvorištem u Savskoj ulici ili vrtnog bara Swanky Monkey, a po preporuci dizajnera saznat ćete i gdje su dobra mjesta za kupnju.

Na turi “New Zagreb” istražit ćete i sve zanimljivosti grada preko Save, uz nezaobilazan Muzej suvremene umjetnosti. Ucrtan je i obilazak najveće zgrade u Zagrebu – Mamutice u Travnom, muzeja ulične umjetnosti u Sigetu, ali i posjet čuvenom zagrebačkom buvljaku Hrelić, jezeru Bundek itd. Nakon što se prijave na odabranu rutu, turisti se trebaju virtualno prijaviti na svakoj lokaciji do koje stignu, u čemu im pomaže karta, a kada dovrše obilazak čekaju ih nagrade, poput popusta na ulaznice.

Aplikacija s novim turama uz još šest mogućih ruta može se preuzeti s mikrostranice betherezagreb.com ili putem QR koda na lecima koji se mogu pronaći na svim važnijim turističkim punktovima u gradu.

Izvor: Turistička zajednica grada Zagreba

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here