U subotu, 14. siječnja 2017. godine, s početkom u 11:00 sati, u Zagrebačkom plesnom centru u Ilici 10, održat će se prvo ovogodišnje gostovanje plesne predstave “MINIMI” namijenjene uzrastu 4+. Gostovanje predstave odvija se u suradnji KLIKERa, prve nacionalne platforme za razvoj suvremenog plesa za mladu publiku, Zagrebačkog plesnog centra i umjetničke organizacije VRUM.

Predstava MINIMI koristi okvir i principe dječje igre kako bi istražila određene prepoznatljive obrasce ponašanja kod pojedinca i njihov utjecaj na dinamiku, odnosno stvaralačku snagu grupe. Kroz zaigrane principe bavi se važnim pitanjima vlastitog identiteta, samopouzdanja i važnosti svakog pojedinca, ma kako malen ili velik on bio. MINIMI je predstava koja malenim gledateljima, neposrednošću izvedbe te svježim načinom pripovijedanja, otkriva nove kazališne dimenzije i perspektive, istodobno zagovarajući pozitivne vrijednosti – suradnju i prijateljstvo. Jezik predstave je jednostavan, razumljiv i vrtićkom uzrastu, najvećim dijelom temelji se na pokretu i neverbalnoj komunikaciji, ali uključuje i razne druge mogućnosti pripovijedanja – govor i razgovor, glazbu, video, te plastično prikazivanje elemenata priče. Uobičajena i svakodnevna forma, poznata i najmlađim gledateljima, u ovoj će se predstavi koristiti kao objekt neizmjernog kreativnog potencijala.

MINIMI je nagrađivana predstava autorskog dvojca Sanje i Tilla Frühwalda nastala u koprodukciji umjetničke organizacije VRUM i Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba te Prostora plus iz Rijeke. Na festivalu 8. Gumbekovi dani, predstavi MINIMI je dodijeljeno posebno priznanje, dok je 2016. godine MINIMI nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta u čak tri kategorije – nominacija za najbolju koreografiju, scenografiju i kostimografiju.

KLIKER je prva hrvatska platforma koja potiče razvoj plesa za mladu publiku na području cijele Hrvatske. U okviru ovog sveobuhvatnog i dugoročnog projekta istražuju se novi načini produkcije u kojima mlada publika dobiva priliku aktivnog sudjelovanja u stvaranju scenske umjetnosti i umjetničkim procesima, pronalaze se aktualni pristupi plesu te se podržava održivi razvoj publike kroz suradnju s profesionalnim umjetnicima, stručnjacima i pedagozima, formirajući adekvatne strukture i metode normiranja evaluacijskih procesa kreiranja i biranja umjetničkih sadržaja za mladu publiku.

Rad platforme KLIKER podržan je od Zaklade “Kultura nova”.

Rezervacija ulaznica može se napraviti putem e-mail adrese [email protected] ili na broj telefona 091/4872563, a od ponedjeljka, 9. siječnja ulaznice možete kupiti na  blagajni ZPC-a u Ilici 10, od 16-20h te na dan izvedbe sat vremena prije početka predstave.