Početna Moj Zagreb Novosti PBZ donirao 700.000 kuna Zakladi “Hrvatska bez mina”

PBZ donirao 700.000 kuna Zakladi “Hrvatska bez mina”

Autor:
Infopunkt.tv

U sklopu svog programa društvene odgovornosti PBZ Prijatelj, Privredna banka Zagreb donirala je 700.000 kuna Zakladi „Hrvatska bez mina“ – Zakladi za humanitarno razminiranje Hrvatske. Ugovor o donaciji danas su potpisali predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb d.d. Božo Prka i upraviteljica „Hrvatska bez mina“ – Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske Đurđa Adlešić.

Franjo Gregorić, Božo Prka, Đurđa Adlešić i Zdravko Modrušan (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)

Ovom skromnom donacijom želimo prije svega pomoći razminiranju dijela Hrvatske koji je, zbog minskih polja, pogođen i gospodarski i humanitarno i socijalno, ali i aktivirati i senzibilizirati hrvatsku javnost i gospodarstvo kako bi uvidjeli problem minski zagađenih područja, istaknuo je Prka i dodao kako u tom pomaganju neće stati.

– Ova plemenita i korisna donacija PBZ-a od 700.000 kuna bit će, zahvaljujući sredstvima ITF-a (International Trust Fund for Demining and Mine Victims Assistance) udvostručena te ćemo s tim iznosom razminirati oko 1.500 četvornih metara,-naglasila je Adlešić. – Iznos će pokriti troškove humanitarnog razminiranja minski sumnjive površine u središnjem dijelu Vukovarsko – srijemske županije, u Općini Stari Jankovci, južno od naselja Slakovci,- dodala je Adlešić te najavila raspisivanje natječaja kroz dva mjeseca nakon čega će, nadaju se u Zakladi za humanitarno razminiranje Hrvatske, za to područje dobiti certifikat prije godišnjih odmora.

Franjo Gregorić, Božo Prka, Đurđa Adlešić i Zdravko Modrušan (Foto: PR)

Adlešić je podsjetila da je od mina, do danas, stradala 1931 osoba, od čega 499 smrtno što je najbolji dokaz da se razminiranjem spašavaju ljudski životi.

Potpisivanju Ugovora o donaciji prisustvovao je i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Mrdušan koji je zahvalio PBZ-u na donaciji te apelirao da i ostale tvrtke slijede njihov primjer. Mrdušan je ujedno podsjetio kako je u Hrvatskoj danas više od 800 četvornih kilometara minski sumnjivog prostora te da će biti potrebno više od 4 milijarde kuna kako bi Hrvatska do 2019., prema Otavskoj konvenciji, postala minski čista zemlja.

Mrdušan – o minski sumnjivim područjima

[infopunkt 2721&video=02 nolink]

Adlešić o plemenitosti

[infopunkt 2721&video=03 nolink]

…stradala 1931 osoba, 499 smrtno

[infopunkt 2721&video=04 nolink]

Prka: Nećemo stati

[infopunkt 2721&video=05 nolink]

1 Komentar

  1. sve je to ljepo i predivno,ali 90% pirotehnicara u RH je trenutno bez posla.sad smo na minimalcu a pbz,zaba i ostale banke nas kamatare jer smo usli u crveno.glavno da se vi slikate i smjeskate.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here