Mirando MrsićU Područnom uredu Zagreb, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, otvoren je Centar za mlade koji će se baviti aktivnostima pripreme za zapošljavanje i planiranje karijere mladih, suradnjom s poslodavcima i svim zainteresiranim partnerima na lokalnom području u cilju definiranja i provedbe aktivne politike zapošljavanja mladih.

Jarallah o mladima i Centru:

[infopunkt 7019 2]

Krunoslav Knežević o Centru:

[infopunkt 7019 3]

“Mladi i njihova nezaposlenost najvažniji su fokus Ministarstva i Zavoda te su svi naši projekti i mjere koje kreiramo usmjerene su na poboljšanje njihove zapošljivosti i položaja na tržištu rada”, rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić prilikom otvaranja Centra za mlade.

[infopunkt 7019 7]

Trendovi ukazuju na porast broja mladih koji nikako ne uspijevaju naći posao. Kako bi smanjili rizik od nepovoljnih posljedica nezaposlenosti mladih, ulaskom u EU 01. srpnja 2013. godine Zavod je započeo provedbom mjera Garancije za mlade koje preporučuje Europska komisija i osigurao dodatna sredstva za nove mjere. U odnosu na prošlu godinu sredstva su povećana za 42,18% (521 milijun kuna).

Sredstva iz Državnog proračuna će se dopuniti i europskim sredstvima. Naime, ulaskom u Europsku uniju otvorena je mogućnost za financiranje mjera aktivne politike zapošljavanja iz Europskog socijalnog fonda (ESF) a kada je riječ o mladima i dodatna sredstva Fonda garancije za mlade.

Hrvatski zavod za zapošljavanje radi na pripremi projektne dokumentacije kako bi sredstva što bolje iskoristili i to upravo radi mladih osoba kojima će se tim sredstvima omogućiti ulazak na tržište rada.

[infopunkt 7019 8]

[infopunkt 7019 9]

Infopunkt.tv