Početna Koncerti Operna sapunica na vrhuncu u posljednjem koncertu Sezone (s) povodom

Operna sapunica na vrhuncu u posljednjem koncertu Sezone (s) povodom

Iznimno uspješna Sezona (s) povodom polako se bliži svome kraju. Tako će ljubitelji operne sapunice i suvremene glazbe u ponedjeljak, 16. ožujka 2015. godine u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog imati priliku uživati u rijetkim glazbenim poslasticama pripremljenim od strane Cantus Ansambla pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera.

Koncert će otvoriti mlada i uspješna sopranistica Marija Lešaja koja će uz pratnju pijanistice otpjevati pet pjesama Mire Belamarića na stihove Federica Garcije Lorce, što označava svojevrsno “oživljavanje” tog djela na domaćoj pozornici s obzirom da dugo nije izvođeno.

Uz izvedbu skladbe Marka Slavičeka i puhačkog trija Davorina Kempfa je i predzadnja epizoda operne sapunice Silvija Foretića, a u dugo očekivanom raspletu cijele priče gledatelji će moći uživati u sklopu Muzičkog biennala Zagreb u travnju ove godine.

Podsjetimo, projekt Soap opera je kako sam naziv kaže operna sapunica čiju režiju potpisuje nagrađivana Dora Ruždjak, a koja iz koncerta u koncert zabavlja ljubitelje suvremene glazbe. Operna sapunica se izvodi u sklopu koncertne sezone 2014./2015. prigodnog naziva Sezona (s) povodom obzirom da je riječ o obilježavanju 100 godina od rođenja Stjepana Šuleka, 70 godina Hrvatskog društva skladatelja te 90. rođendana Milka Kelemana. Projekt je nastao u koprodukciji Cantus Ansambla, Muzičkog biennala Zagreb i Kulture promjene Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

Operna sapunica_Sezona (s) povodom

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here