141014_OS Pavleka Miskine7Bandić: „U sljedećih pet godina planirano je 30 novih škola, a sve škole u gradu Zagrebu uskoro će raditi u samo jednoj smjeni“

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sudjelovao je danas na svečanom otvorenju obnovljene Osnovne škole Pavleka Miškine na Svetom Duhu. „Točno dan nakon prijema Hrvatske u Europsku uniju prošle godine krenuli smo u rekonstrukciju i dogradnju škole koja je trajala 14 mjeseci. Uložili smo gotovo 50 milijuna kuna i radnu površinu škole povećali sa 3.885 na 5.824 kvadratna metra te rad u tri smjene pretvorili u jednu za razrednu, odnosno dvije smjene za predmetnu nastavu“, izjavio je Bandić te uputio ispriku i zahvalu roditeljima što su godinu dana svoju djecu morali voditi u druge obližnje škole.

Također je najavio da će u sljedećih pet godina Grad napraviti 30 novih škola te ispratiti u povijest drugu i treću smjenu. „Sve škole će za pet godina raditi u jednoj smjeni i taj standard želimo preslikati na cijelu Hrvatsku. Sretan sam i ponosan što smo ovu godinu uložili 450 milijuna kuna u izgradnju i rekonstrukciju dva vrtića i pet škola“, dodao je.

„Zahvaljujem Gradu što se u ovom teškom vremenu našao novac za ovaj projekt, a posebno gradonačelniku što je svakodnevno nadzirao radove i brinuo da sve bude završeno u roku“, rekla je ravnateljica škole Vesna Vrbanović Jančić. „Sljedeće godine obilježavamo 140 godina postojanja škole i ovo je najbolji mogući rođendanski poklon kojeg smo mogli dobiti. Naša stara- nova škola nastavlja tradiciju odgoja i obrazovanja budućih generacija za dobrobit čitave zajednice i budućih generacija“, zaključila je ravnateljica.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here