Po─Źetna Iz gradske uprave Obavijest o promjeni usluge sakupljanja otpada u centru Zagreba

Obavijest o promjeni usluge sakupljanja otpada u centru Zagreba

Sukladno Odluci o na─Źinu pru┼żanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na podru─Źju Grada Zagreba (Slu┼żbeni glasnik Grada Zagreba broj 7/2022 i 19/2022, dalje: Odluka) sav mije┼íani komunalni otpad se od 1. listopada smije odlagati isklju─Źivo u ZG vre─çicama.

Tako─Ĺer, sukladno Odluci, SVE spremnike za odlaganje otpada (mije┼íanog komunalnog otpada, papira i biootpada) potrebno je smjestiti u za to predvi─Ĺene zaklju─Źane smetlarnike i podrume, haustore, ogra─Ĺena dvori┼íta ili na bilo koji drugi odgovaraju─çi na─Źin kojim se onemogu─çuje pristup spremnicima od strane tre─çih osoba.

U slu─Źaju da u haustoru, ve┼żi ili ostalim zajedni─Źkim stambenim prostorijama nema mjesta za smje┼ítaj svih spremnika (mije┼íani komunalni otpad, papir i biootpad), prioritet je da ondje smjestite spremnik/posudu za mije┼íani komunalni otpad.

PRIMJENA ODLUKE OD 1. LISTOPADA

Korisnici u centru Zagreba koji su spremnike smjestili unutar svoje nekretnine (u haustor, ve┼żu ili drugu zajedni─Źku stambenu prostoriju) iste smiju iznositi za potrebe pra┼żnjenja isklju─Źivo u vremenu od 20h do 22h svakim danom osim nedjeljom te su ih obavezni unijeti unutar svoje nekretnine najkasnije sljede─çeg jutra do 8h ili ─çe ih ─îisto─ça trajno ukloniti.

Korisnici u centru Zagreba koji nemaju mogu─çnost smje┼ítaja spremnika unutar svoje nekretnine (u haustor, ve┼żu ili drugu zajedni─Źku stambenu prostoriju) nakon 1. 10. 2022. vi┼íe ne─çe mo─çi koristiti spremnike na javnoj povr┼íini ispred svoje vi┼íestambene zgrade jer ─çe ti spremnici biti trajno uklonjeni s javnih povr┼íina. Korisnici kojima su spremnici trajno uklonjeni, ZG vre─çice s mije┼íanim komunalnim otpadom ─çe odlagati ispred ulaza svoje vi┼íestambene zgrade isklju─Źivo u vremenu od 20h do 22h svakim danom osim nedjeljom. Odlaganje ZG vre─çica izvan ovog vremena je ka┼żnjivo.

Otpadni papir, staklo, plasti─Źnu i metalnu ambala┼żu korisnici mogu, kao i do sada, odlagati na obli┼żnjim zelenim otocima u za to predvi─Ĺene spremnike/posude/zvona. Otpadna plasti─Źna i metalna ambala┼ża mo┼że se i dalje odlagati u standardiziranim ┼żutim vre─çama po redoslijedu odvoza. Na zelene otoke bit ─çe postavljeni i spremnici za biootpad. Redoslijed odvoza plasti─Źne i metalne ambala┼że mo┼że se provjeriti putem aplikacije Razvrstaj MojZG i na stranicama podru┼żnice ─îisto─ça www.cistoca.hr, gdje je dostupna i karta zelenih otoka.

KONTROLA PRIMJENE

Komunalni redari Grada Zagreba i zaposlenici ─îisto─çe provode nadzor nad provedbom ove Odluke i va┼że─çe Odluke o komunalnom redu. Za postupanje korisnika usluge protivno ugovoru o kori┼ítenju javne usluge, komunalni redar i zaposlenici ─îisto─çe ovla┼íteni su izdati kaznu korisniku.

TRAJANJE PRIMJENE

Prikupljanje otpada na gore opisani na─Źin u centru Zagreba (popis obuhva─çenih ulica nalazi se na pole─Ĺini) privremenog je karaktera i trajat ─çe do izgradnje podzemnih spremnika za smje┼ítaj tipskih kontejnera za komunalni otpad. Kada se za Va┼íe obra─Źunsko mjesto realizira izgradnja podzemnih spremnika, o tome ─çete biti obavije┼íteni te ─çe Vam biti dodijeljena jedinstvena identifikacijska kartica za njihovo kori┼ítenje.

Dodatne informacije: na telefon 01 6189 779 svaki dan od 8 do 20 sati te na e-mail [email protected]

POPIS ULICA I KU─ćNIH BROJEVA NA KOJE SE OVA OBAVIJEST ODNOSI

Plava boja odnosi na sve ku─çne brojeve u ulici/na trgu