Novi ciklus tekućih ulja na platnu, uobičajenog formata, 100 x 100 cm, suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, Mladena Žunjića, donosi novo, dodatno oslobađanje kolora, izrazite jačine.

Motivi se baziraju na laganim promjenama oblika, prelijevanja jedne boju u drugu ili pak granično dodirivanje klizećih nakupina.

Pomišljam kako slikar vrlo strastveno portretira kaos, nestanak jednoga i tvorbu drugoga u istim trenutcima u nezaustavljivim i neodgodivim procesima.

Susret, sudar boja ne može se izbjeći, nikako se ne može kontrolirati, sve je prepušteno slučajnosti jer slučajnost je jedina mjera u ovom čudesnom, prevrtljivom svijetu eruptivnih tragova raznolikih, suprotstavljenih boja.

Narogušene, nasrtljive boje komešaju se na platnu, u neprestanom gibanju, u težnji ispunjavanja svrhe vlastita postojanja, ne stati, postati drugo, različito.

Promatrajući novi ciklus tekućih akrila, zatičem se u razmišljanju, čini mi se, kao da se mlazovi, plohe, mrlje i dalje kreću, slijedeći skrivene nagone, u pokušaju da dostignu nevidljive udaljenosti.

Žestok, seriozni ciklus velikih formata nadahnutog slikara Mladena Žunjića, neumornog likovnog tragača.

Miroslav Pelikan