Metar 70 i neštoAndreja Široki i Iva Korenčić u koprodukciji sa Zagrebačkim plesnim ansamblom premijerno će predstaviti svoj novi plesni projekt – Metar 70 i nešto – u izvedbi Ivane Pavlović u Galeriji SC u subotu, 26. veljače, a pretpremijera je sutra u 20 sati na istom mjestu, u Studentskom centru.

Metar 70 i nešto je priča o odrastanju koja predstavlja kaos odluka i čistoću njihovih posljedica. To je oda onim vremenima za koja nismo sigurni želimo li da definiraju metar 70 i nešto programirane osobnosti. Zato nam preostaje testiranje geometrijskih očekivanja pod pretpostavkom da je danas nemoguće šokirati, ali je možda moguće dirnuti ili barem prikazati ono nešto za što ste čuli, ali niste sigurni što je to.

Koreografiju i ideju potpisuju Andreja Široki i Iva Korenčić. Izvodi Ivana Pavlović, a za kostime je zaslužna Emina Kušan.

Andreja Široki je koreografkinja i plesačica kojoj je Metar 70 i nešto je treći cjelovečernji rad. Surađivala je sa Studijem za suvremeni ples, Sodabergom, Plesnim solistima, llinktom, ZeKaeM-om, Kazalištem Gavella, Trešnja, Komedija, ZKL-om, Dječjim kazalištem Dubrava i drugima.

Iva Korenčić školovala se na školi suvremenog plesa Ane Maletić i SEAD-u/ Salzburg Experimental Academy of Dance. Kao autorica i plesačica surađuje na brojnim projektima koreografskog laboratorija Sodaberg (The Store, Forenzika i fuga za fascikl, The Book, Arijadna na Naxosu,…) te s Martinom Nevistić i umjetničkom organizacijom O.N.E. radi na multimedijalnim projektima koji su spoj plesa, instalacijske i video umjetnosti. Radi kao plesni pedagog u plesnom centru Tala te surađuje s Centrom za ples i umjetničko istraživanje.

Metar 70 i nešto

Projekt Metar 70 i nešto realiziran je u suradnji sa Zagrebačkim plesnim ansamblom i Galerijom SC te podržan od Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here