Ivo Čović i Dušan Viro (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Iz Zagrebačkog holdinga za sada ne žele komentirati napise u medijima o novim zaduženjima najveće gradske tvrtke. Kada se navedeni krediti realiziraju upoznat će javnost sa svim pojedinostima.

Portal Zagrebancija objavio je informaciju da će do kraja godine Holding dignuti u PBZ-u tri kratkoročna kredita, ukupne vrijednosti veće od 330 milijuna kuna. Odluku je u srijedu donijela Uprava Zagrebačkog holdinga. Jedan zajam od 20 milijuna eura diže se kako bi se vratio prošlogodišnji revolving kredit podignut u istome iznosu, a koji sjeda na naplatu dan, dva prije Božića. Preostala dva kredita ukupne vrijednosti od 194 milijuna kuna novo su zaduženje Holdinga čiji su dugovi dosegnuli 6,510 milijardi kuna.

Zagrebancija također piše kako se krediti podižu na godinu dana, a najpovoljnije uvjete ima PBZ. Između kašnjenja s plaćanjem kooperantima i plaćanja zateznih kamata od 17 posto i kredita s kamatom od oko pet posto, izabrano je ovo drugo rješenje.