Foto: PRESS-štrudla od pastrveKulinarijat je nova gastro atrakcija na zagrebačkoj Opatovini koja nudi potpuno drugačiji način uživanja u hrani. To je dinamični gastro koncept zamišljen kao restoran, slastičarnica, kafić, a Opatovina 35 je adresa na kojoj u svako doba dana možete uživati u osuvremenjenim jelima sa “štihom” prošlih vremena te se zasladiti dizajnerskim slasticama uz vrhunsku kavu.
Novouređeni, ugodni i prozračni prostor Kulinarijata, uz unutarnji dio na 300 kvadratnih metara, krase i dvije terase. Jedna s vrtom začinskog bilja i romantičnim pogledom na starozagrebačke krovove, a druga na Opatovini koja polako doživljava pravu renesansu. Igra receptima rezultirala je uzbudljivim jelima poput crvene kruške s kozjim sirom, štrudle od pastrve na pjenici od svježe rajčice i limuna, punjenog telećeg buta u umaku od kadulje i bijelog vina, ali i potpuno novim kombinacijama okusa poput krem juhe od parmezana i lososa na pirjanom krastavcu u umaku od jogurta i zrnatog dijon senfa, koje su već u prvim danima postali apsolutni hit među gostima. Ono po čemu je Kulinarijat privlačan u večernjim satima jest ugodna atmosfera te ukusna ponuda mezica sljubljena s vrhunskim vinima na čaše, što je kao stvoreno za neformalna druženja nakon radnog vremena. Subotom Kulinarijat osluškuje ritam svojih susjeda, koje poziva na kavu prije Dolca i na malo drugačiji obiteljski ručak. Ručak koji će dugo ostati u albumu uspomena. Iza ideje o Kulinarijatu stoji Monika Kos, “umjetnica” u stvaranju džemova, pekmeza, želea i medenjaka koja je na kartu vrhunskih dizajniranih slastica Kulinarijat postavila 2011. Tada je, u suradnji s dizajnerskim studiom AHA osvojila prestižnu Red Dot nagradu za dizajn ambalaže slastica. Vođena Kulinarijat filozofijom, odlučila je zagristi u novu kulinarsku avanturu. Avanturu koju ćete zasigurno znati prepoznati.

Kulinarijat filozofija

Sastojci:
1 dobra ideja
2 kg ljubavi prema pečenju
250 g obožavanja slatkog
100 g želje za neobičnim kombinacijama okusa
1 velika obitelj + 2 žlice prijatelja za podršku i degustaciju
500 g upornosti pomiješano i prosijano s prstohvatom tvrdoglavosti
Sastojke dobro izmiješati i začiniti s malo ovisnosti o začinima. Pustiti da odstoji.

Za to vrijeme:
1 kg inzistiranja na kvaliteti pomiješati s 1/8 l kreativnosti pa naizmjence dodavati po šalicu profesionalnosti, humora i inspiracije iz tradicionalnih recepata.
Po želji dodati novih trendova u dekoriranju. Poslužiti toplo, posuto s puno smijeha.