vip snowUtrke Vip Snow Queen Trophy i ove će godine, među brojnim drugim inozemnim televizijama, izravno prenositi i njemačka javna televizija ZDF koja je najavila dolazak brojne ekipe od 28 ljudi.

U ekipi su, uz reportere, producente i tehničko osoblje, i četiri ugledna komentatora koji će izravno komentirati utrke sa Sljemena, a to su Aris Donezelli, Michael Pfeffer, Michael Spindler i proslavljeni bivši skijaš, koji sada radi za ZDF kao TV ekspert, Marco Büchel. ZDF-ov brojni tim stiže s pet reportažnih kola i više ostalih vozila te na Sljemenu počinju postavljati opremu i pripremati se za prijenose već od prvoga dana nove godine. Uz izravne prijenose slalomskih utrka, ZDF-ova će ekipa napraviti i brojne reportažne priče vezane uz održavanje Vip Snow Queen Trophyja.

40 milijuna kućanstava diljem Njemačke

Njemačka javna televizijska kuća ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) jedna je od vodećih televizijskih kompanija u Njemačkoj čiji programski sadržaji dopiru u gotovo 40 milijuna kućanstava diljem Njemačke, a preko kablovskih operatera i do više desetaka milijuna ostalih gledatelja iz cijeloga svijeta.Ekipa ZDF-a bit će u društvu 500-tinjak brojnih domaćih i inozemnih novinara koji će pratiti najbolje svjetske slalomašice i slalomaše na Vip Snow Queen Trophy utrkama.

TV prijenos muškog slaloma na Sljemenu 2013. uživo su prenosile TV postaje u 25 zemalja svijeta, te Eurosport Europe, Eurosport Asia i ESPN Latin and South America, što znači da je slika iz Zagreba i Hrvatske sa zadnje sljemenske utrke dosegnula sve kontinente. TV prijenos ženskog slaloma uživo se iste godine prenosio u 20 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije, a snimke, vijesti i reportaže u još 50-ak zemalja svijeta.

Prema TV analizama Međunarodne skijaške federacije – FIS, sljemenska muška utrka 2013. godine bila je druga najgledanija od svih utrka FIS Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo, iza švicarskog Adelbodena.

Autor: Press