Zimski praznici sve su bliže, a često s njima dolaze i roditeljske „muke po praznicima“ – kako djeci osigurati kvalitetne i kreativne praznike.

Tome je prije nekoliko godina doskočio Praktikum – centar za djecu i mlade organizacijom i realizacijom izvrsnih tematskih dječjih kampova za vrijeme školskih praznika. Prostori Praktikuma u zagrebačkom kvartu Trešnjevka tijekom praznika tradicionalno postaju mjesto učenja, druženja, kreativnosti, novih prijateljstava i prije svega dobre zabave. Kampovi su namijenjeni osnovnoškolcima, a svaki novi kamp donosi novu zanimljivu temu.

„Antička Grčka“ tema je ovogodišnjeg zimskog kampa koji se održava od 27. prosinca 2023. do 5. siječnja 2024. Svaki kamp-dan u trajanju od 8:00 do 16:30 h pod vodstvom tri stručne voditeljice donosi kreativno-edukativne i kulinarske radionice, slobodnu igru u prirodi, društvene igre te gledanje dječjih i edukativnih filmova, uz osigurane ručkove i međuobroke.

Ovogodišnja zimska grčka avantura u Praktikum centru odvest će svoje kampaše putevima drevne grčke civilizacje, a polaznici kampa tijekom 7 nezaboravnih dana postat će neustrašivi ratnici, sjajni umjetnici i mudri mislioci… Baš kao pravi Grci!

Obučeni u grčke tunike otkrit će kako su stari Grci  živjeli, što su jeli i kako su se oblačili… Uz razne stručno vođene i zabavne aktivnosti, likovne i dramske radionice, zavirit će i u svijet mitova, bogova i božica i na trenutak postati neki od njih. Kao stari domišljati Grci zabavljat će se kazalištem – uskočiti u uloge redatelja i glumaca i u čast Dionizu odrediti sudbine svojih likova… Po uzoru na stare Grke koji su znali što je gozba i dobra zabava – kamp donosi izvrsnu klopu, kušanje grčke salate, ali i sirtaki ples te grčki pozdrav kojima će počinjati i završavati svakodnevne kamp-avanture. Ti su i Praktikum Olimpijske igre i pregršt izvrsnih aktivnosti koje će praznike učiniti nezaboravnima.

Sve informacije o kampu i prijavama za uzbudljive i edukativne praznike možete pronaći su na web stranici Centra za djecu i mlade – Praktikum: https://www.udruga-praktikum.hr/zimski-kamp-anticka-grcka/