pomoć za radnike Đakovštine (Foto: http://www.medvescak.com)Navijači hokejaškog kluba Medveščak prikupili su više od 600 kilograma u hrani i proizvodima za pomoć bivšim radnicima Đakovštine.

Zbog iznimno teške situacije u kojoj su se našli bivši radnici te tvrtke, “medvjedi” su pozvali svoje navijače i građane Zagreba na prikupljanje pomoći. Humanitarna akcija organizirana je prije utakmice Medveščaka i Jesenica koja je u nedjelju igrana u Ledenoj dvorani Doma sportova. Koliko je akcija bila uspješno pokazuje i podatak kako je u svega sat vremena prikupljeno više od 600 kilograma pomoći u hrani i namirnicama – brašnu, mlijeku, tjestenini, riži, ulju, šećeru, slatkišima te robama za osobnu higijenu…

Prikupljena pomoć oko 13 sati će biti dostavljena radnicima u Đakovu zahvaljujući klupskom partneru – logističkoj tvrtki TRAST koja je samo za ovu priliku organizirala svoja transportna vozila za prijevoz prikupljene pomoći.

– Zagreb je naš dom, a Hrvatska naša zemlja stoga je logično da pomognemo stanovnicima i radnicima u Slavoniji. Svjesni situacije u kojoj se nalazi većina građana i koji nisu u mogućnosti radnicima pomoći financijski, smatramo kako je najbolji način da radnicima i njihovim obiteljima pomognemo konkretno – namirnicama za život- izjavio je Alan Letang, kapetan Medveščaka. (Online-Zagreb.hr /Hina)