Početna Događanja Natjecanje: Latte art throwdown

Natjecanje: Latte art throwdown

Subotu, 5.11.2016., obilježit će ovogodišnje natjecanje i zabava za sve bariste i entuzijaste koji vole kavu.

Latte art throwdown je opušteno i zabavno natjecanje, popraćeno glasnom glazbom i druženjem uz pivo, te je bit događaja u zabavi, jer nema pritiska oko toga tko će pobijediti. Latte art je izlijevanje pravilno zagrijanog mlijeka u kavu te na kraju izlijevanja, na površini kave nastaje lijepi oblik, poput srca, tulipana, rozete ili labuda. Na ovaj način bariste „ispuštaju paru“ preko svog posla ili hobija, pa se to čini kao teambuilding svih barista iz države ili regije, ovisno o proporciji natjecanja.

cappuccino-con-latte-di-soia-2

Pravila natjecanja su jako jednostavna, jer zapravo pisanih pravila nema. Natjecanje je subjektivnog karaktera, gdje tri suca striktno subjektivno ocjenjuju latte art svakog bariste. Bariste izvlače iz kape, vreće ili čarape ili pak vrte „kolo sreće“ te tako dobivaju zadani motiv i natječu se jedan na jedan. Onaj tko ljepše „nacrta“ zadani motiv je pobjednik i prolazi u sljedeći krug natjecanja.

coffee-691464_960_720

Latte art throwdown ima prijavljena 32 bariste. Finalisti će se boriti za pobjedu „crtajući“ tri motiva, a onaj koji dobije više bodova za sva tri motiva, osvojio je natjecanje čija je prva nagrada novac ili kućni espresso aparat ili odlazak u zemlju u kojoj se održava „coffee fest“. Sve u svemu, Latte art throwdown je osmišljeno kao jako zabavno iskustvo vrijedno pažnje svakog bariste te oni koji nisu prošli takvo iskustvo, obavezno trebaju doći barem gledati, ukoliko ne žele već izravno sudjelovati.

Svi su dobrodošli.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here