Početna Događanja National Geographic organizira natjecanje za najbolju fotografiju

National Geographic organizira natjecanje za najbolju fotografiju

National Geographic kanal organizira foto natječaj za sve ljubitelje fotografije. Prijave su otvorene početkom srpnja i trajat će do kraja kolovoza. Svi koji vole pričati priče kroz objektiv, mogu sudjelovati tako da pošalju fotografiju za sljedeće kategorije: životinje, ljudi, krajolik, fotografija iz zraka. Svaki kandidat može se prijaviti s jednom fotografijom u svakoj kategoriji. Fotografije za natječaj treba postaviti ovdje (https://photocontesthr.natgeotv.com/).

U razdoblju od 1. do 15. rujna sve slike bit će objavljene na web stranici natječaja, gdje će se održati glasovanje za glasanje publike. Profesionalni žiri će pregledati i ocijeniti ​​fotografije te će odabrati jednog pobjednika po kategoriji, kao i ukupnog pobjednika svih kategorija. Rezultati foto natječaja National Geographica bit će objavljeni na službenoj svečanosti u rujnu.

Sudionici će se natjecati za impresivne nagrade koje će osigurati National Geographic. Najbolja fotografija koju odabere žiri bit će objavljena u listopadskom broju časopisa National Geographic. Autor pobjedničke fotografije također će osvojiti ekspediciju u jednu europsku državu u organizaciji National Geographica te krenuti na nezaboravno i inspirativno putovanje u kojem će otkriti nove kulture, tradicije i jedinstvene prirodne i povijesne znamenitosti. Ostali pobjednici osvojit će godišnju pretplatu na časopis National Geographic.

Fotografija je neodvojivo povezana s aktivnostima National Geographica i željom za istraživanjem te neprekidnim otkrivanjem svijeta oko nas. Zato su kategorije u foto natječaju inspirirane svime što nas okružuje:

 

  • Životinje – osim što su dio ljudske svakodnevice, životinje su i vrlo fotogenične. Na natječaj se ne prihvaćaju fotografije kućnih ljubimaca.

 

  • Ljudi – dobar fotograf može uhvatiti svaki pogled i gestu koji izražavaju emocije ljudi. Ponekad jedan kadar osobe govori više od riječi.

 

  • Krajolik – National Geographic nam pokazuje impresivne poglede na prirodu koji su vrijedni snimanja i bilježenja za pamćenje. Možemo ih pronaći posvuda oko nas.

 

  • Iz zraka – ova je kategorija inspirirana jednom od najimpresivnijih produkcija National Geographica – “Europa iz zraka”, koja prikazuje zadivljujuće slike i poglede iz zraka tradicije, inovacija i inženjerskih otkrića modernih nacija. Četvrta sezona ovog serijala počinje 18. rujna, u 22 sata. Ovom prilikom svaki sudionik foto natječaja ima priliku pokazati što vidi kroz svoj objektiv iz zraka. Prihvaćaju se snimci s drona, iz aviona ili s visoke zgrade. Fotografi imaju slobodu pronaći najbolju točku gledišta.

 

Dodatne informacije kao i odredbe i uvjeti za National Geographic foto natječaj mogu se pronaći na https://photocontesthr.natgeotv.com/ Rok za sudjelovanje je 31. kolovoza 2022.

 

1 Komentar

Comments are closed.