untitledNatjecanje bacačica diska i memorijalna utrka “Boris Hanžeković” na 110 metara s preponama bit će dvije ‘udarne’ discipline ovogodišnjeg IAAF “World Challenge” atletskog mitinga u Zagrebu koji će se održati 3. rujna na stadionu Mladosti uz Savu.Prema riječima direktorice mitinga Ivane Brkljačić, ukupni proračun ovogodišnjeg “Hanžeka” iznosi 5,3 milijuna kuna, od čega je tri milijuna osigurao Grad Zagreb.

Dodala je i kako će prije početka samog mitinga na stadionu Mladisti nastupiti 480 najboljih mladih atletičara iz ovogodišnje “Erste plave lige”, u kojoj je sudjelovalo preko 4000 sudionika, kojima će to biti jedinstvena prilika družiti se s nekim od najvećih zvijezda svjetske atletike i poticaj za daljnje bavljenje sportom.

”Za ‘Hanžek’ su prvenstveno najzaslužniji Zagrepčani, pa onda naše dvije vrhunske atletičarke Blanka Vlašić i Sandra Perković, te Ivana Brkljačić” poručio je gradonačelnik Milan Bandić rekavši da ono što Sandra radi u bacanju diska posljednjih godina graniči sa znanstvenom fantastikom.

”Ako u Zagrebu prebaci 70 metara, onda ćemo se pobrinuti da joj za to isplatimo i dodatni bonus” rekao je gradonačelnik.

[infopunkt 7063 2]

[infopunkt 7063 3]

[infopunkt 7063 4]

Izbornik hrvatske reprezentacije Siniša Ergotić kazao je kako će osim Sandre Perković priliku da nastupe na “Hanžeku” imati još troje naših reprezentativaca iz Moskve.

”To su Ana Šimić, koja će nastupiti u ženskom visu, disciplini koja je postala tradicionalna na ovom mitingu, te Marin Premeru u bacanju kugle i Ivan Horvat u skoku s motkom, koji će imati priliku iskupiti se za lošiji nastup u Moskvi. Također bih se zahvalio organizatorima što su u program uvrstili B utrke na 100 i 400 metara u kojima će nastupiti veliki broj naših atletičara što nam je vrlo bitno s obzirom da nam je želja do Europskog prvenstva u Zurichu sljedeće godine formirati barem dvije štafete koje bi tamo nastupile” rekao je Ergotić.

[infopunkt 7063 9]

Ulaznice za ovogodišnji “Hanžek” bit će u prodaji od 29. kolovoza na prodajnom mjestu u Športskom parku Mladost, za istočnu tribinu trebat će izdvojiti 20 kuna, za južnu 30, za zapadnu 80, a za VIP tribinu 250 kuna.

[infopunkt 7063 7]

Infopunkt.tv