Na Dan državnosti Republike Hrvatske 30. svibnja i 31. svibnja na Dan grada Zagreba Academia Cravatica u suradnji s Turističkom zajednicom Zagreba upriličit će svečanu Smjenu straže Kravat pukovnije na zagrebačkim ulicama, priopćila je ustanova Academia Cravatica.

Kao i prethodnih godina ceremonija Smjene straže će se održavati kontinuirano do 18. listopada – i to svake subote, utvrđenim državnim praznicima i ostalim svečanim prigodama, najavljuju iz Academie Cravatice, ustanove koja promovira i brendira Hrvatsku kao domovinu kravate.

Ceremonija smjene straže počinje u 11 sati i završava u 12:35 svake subote te utvrđenim državnim praznicima i svečanim prigodama. Program izvodi 13 pješaka i 4 konjanika.

Novost u odnosu na prethodne godine je da će se postrojavanje i pokret pješačkog postroja Kravat pukovnije održavati ispred Etnografskog muzeja te će na istom mjestu biti upriličen i završetak ceremonije.

“Etnografski muzej  je nacionalni muzej prve razine i naša neprocjenjiva poveznica s poviješću i bogatom baštinom te nas raduje što će biti i važan dio ceremonija Kravat pukovnije”, rekla je Ivana Lušić u ime Muzeja.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here