Početna Događanja Dan državnosti: Koncert na Trgu kralja Tomislava

Dan državnosti: Koncert na Trgu kralja Tomislava

Na koncertu, koji počinje u 20.45 sati, Zagrepčani i gosti metropole imat će priliku uživati  u veličanstvenoj izvedbi nagrađivanog hrvatskog pijanista Aljoše Jurinića – finalista najprestižnijih svjetskih natjecanja: Chopinova u Varšavi i Kraljice Elizabete u Bruxellesu, te Marka Martinovića – ovogodišnjeg hrvatskog predstavnika na Euroviziji mladih glazbenika koji je na europskim pozornicama pokazao kako se svira tradicijski hrvatski instrument: tambura bisernica.

Uz nastupe solista slavljeničkom koncertu pridružit će se i Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, a publika će među ostalim imati priliku uživati u izvedabma svjetskih klasika: P. I. Čajkovskog, koračnici E. Elgara, kao i odlomcima iz hrvatskih opera Nikola Šubić Zrinjski i Mila Gojsalića te nezaobilaznim Simfonijskim kolom Jakova Gotovca.

Dan državnosti u hrvatskom je kalendaru, ali i u srcima hrvatskih građana dan od iznimnog povijesnog, ali i emocionalnog značaja. Počevši od 25. lipnja 1991., donošenjem Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske, preko teških ratnih godina pa sve do danas, svečanim obilježavanjem ovog dana veličamo i u sjećanje prizivamo njegovu povijesnu važnost. Stoga će i ove godine Dan državnosti biti obilježen velikim koncertom na jednom od najljepših zagrebačkih trgova.

Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i uz potporu gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here