GNK Dinamo već je drugu godinu zaredom dio društveno odgovornog projekta “Football for Friendship” (Nogomet za prijateljstvo) kojeg Gazprom, službeni partner Uefine Lige prvaka, provodi na globalnoj razini s ciljem razvoja i popularizacije nogometa kod najmlađih te poticanja univerzalnih vrijednosti poput tolerancije, uvažavanja i prijateljstva među djecom iz različitih kultura.

Mladići Dinama tako će putovati u Berlin gdje će sudjelovati na turniru s vršnjacima iz cijelog svijeta, a potom uživo gledati i biti dio velikog finala Lige prvaka koje će se održati 6. lipnja na Olympiastadionu.

“Već je poznato da u zadnjih desetak godina naša škola ima sve bolji ‘rating’. Projekt Gazproma traje tri godine, ovo je druga godina da sudjeluje Dinamo i ponosni smo biti dio toga. Imamo puno kvalitetnih dječaka koji će biti pravi igrači i naravno da im je ovo golemi poticaj za nastavak rada” – rekao je trener mladića koji će ove godine predstavljati Dinamo u Berlinu Zoran Joksović.

Na konferenciji za medije bili su i simpatični Dominik Šuart i Filip Borovac koji su oduševljeni što će ići u Berlin, steći brojne nove prijatelje iz cijelog svijeta i uživo gledati veliko finale Lige prvaka. Filip je posebno istaknuo kako se “veseli uživo gledati najbolje igrače svijeta” dok je Dominik dodao kako se “nada pobjedi Barcelone”.