Foto: PRESSČini se kako su mlade žene na svjetskoj glazbenoj sceni uspješnije od muškaraca.

Na listi časopisa Forbes, Lady Gaga i ove je godine proglašena najbogatijom slavnom osobom ispod 30 godina. Kontroverzna pjevačica čija je popularnost bila na vrhuncu prije dvije godine i dalje zarađuje milijune, i to kakve! U prošloj je godini zaradila čak 80 milijuna dolara u čemu je dobro ‘prešišala’ planetarno popularnog Justina Biebera.

Devetnaestogodišnji kanadski pjevač u prošloj je godini zaradio tek 58 milijuna dolara. Na Forbesovoj listi osoba koje još nisu u svojim ‘najboljim godinama’, a već zarađuju više nego prosječan celebrity u cijelom svom životnom vijeku, nalaze se većinom djevojke, tinejdžerske zvijezde- od pjevačica do glumica.

Iza Justina Biebera tako se smjestila američka country-pop kantautorica i glumica Taylor Swift sa svojih 55 milijuna dolara i niti 24 godine.U zaradi joj je skoro ravna godinu dana starija Rihanna s čak 43 milijuna dolara, a odmah iza nje smjestila se 28-godišnja Katy Perry s 39 milijuna dolara.

Foto: Sutterstock

Mlada mama Adele unatoč pauzi zaradila je 25 milijuna dolara u prošloj godini i smjestila se na sedmo mjesto, dok je na osmom mjestu nova zvijezda velikih ekrana, 23-godišnja Jennifer Lawrence.Na samom vrhu prošlogodišnje Forbesove liste najplaćenijih glumica nalazila se Kristen Stewart, zvijezda tinejdžerskog hita Sumrak sage, no ove godine pala je na treće mjesto sa zarađenih 22 milijuna dolara u prošloj godini.

Foto: Sutterstock

Sandra Bullock s prošlogodišnjeg je trećeg mjesta pala na sedmo mjesto zaradivši 14 milijuna dolara u prošloj godini. Dok je Julia Roberts sa šestog ‘skliznula’ na deseto mjesto s 11 milijuna dolara.

Isto toliko u prošloj je godini zaradila i Mila Kunis, pridošlica na novoj Forbesovoj listi, koja se smjestila na deveto mjesto. Podebljanom kućnom budžetu može zahvaliti filmovima ‘Ted’ i ‘Oz: The Great and Powerful’, koji su zajedno na svjetskim kino blagajnama zaradili oko bilijun.

Forbesova lista miljunaša mlađih od 30 godina:

1. Lady Gaga – 80 milijuna

2. Justin Bieber – 58 miljijuna

3. Taylor Swift – 55 milijuna

4. Calvin Harris – 46 miljuna

5. Rihanna – 43 milijuna

6. Katy Perry – 39 miljuna

7. Adele – 25 milijuna

8. Jennifer Lawrence – 26 milijuna

9. Kristen Stewart – 22 milijuna

10. Taylor Lautner – 22 milijuna

Mlada glumica koja je osvojila prestižnu nagradu Oscar za glavnu ulogu u filmu ‘U dobru i u zlu’ u prošloj je godini zaradila 26 milijuna dolara. Time se na Forbesovoj listi najplaćenijih glumica smjestila na drugo mjesto – odmah iza Angeline Jolie.

Angelina koju ćemo uskoro gledati u kinima u novom filmu ‘Maleficent’ najplaćenija je holivudska glumica sa svojih 33 milijuna dolara u prošloj godini. Iako su joj mlade glumačke nade itekako za petama, 38-godišnja Angie je i dalje jedna od onih glumica koje za neke filmove mogu zahtijevati plaću i do 15 milijuna dolara.

Forbes je svoju listu slagao razgovarajući s menadžerima, agentima i ostalim ključnim ljudima u filmskoj i glazbenoj industriji kako bi mogao složiti listu ljudi koja bi obuhvatila njihovu zaradu od lipnja 2012 do lipnja 2013.

Maja Nikolorić/ she.hr

1 Komentar