Autor:
Hina /Online-Zagreb.hr

arhiva (foto: Siniša Kosić)Zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini prihvatili su jutros prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se na dnevni red po hitnom postupku uvrsti zaključak o davanju suglasnosti na Ugovor o ustupanju tražbine između Zagrebačke banke i Grada Zagreba kako bi se riješili problemi u koje je zapao Košarkaški klub “Cibona”.

“Radi se o ozbiljnoj stvari, o imovini na koju Grad polaže pravo, a koju su drugi protupravno uknjižili”, kazao je gradonačelnik Bandić na početku skupštinske sjednice.

Apelirao je na zastupnike: “Spasimo Cibonu!”.

Ugovorom o ustupanju tražbine sa Zagrebačkom bankom d.d. predlaže se preuzimanje kratkoročnog kredita KK “Cibona” i Grad bi tako preuzeo založno pravo nad poslovnim prostorima u vlasništvu tog košarkaškog kluba.

Na taj način, kako stoji u obrazloženju, doprinosi se konsolidaciji KK “Cibona”, budući da je žiro račun kluba već više mjeseci u blokadi temeljem potraživanja Zagrebačke banke i onemogućeno je normalno poslovanje kluba i podmirenje svih zakonskih obveza.

Gradonačelnik bi, kako je predloženo, ugovor potpisao nakon izbora nove skupštine, izvršnog i upravnog odbora KK Cibona.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem najavio je da će zastupnici o “Ciboni” dodatno raspraviti tijekom pauze i najavio da će “Cibona” biti 20 točka dnevnog reda.

Nakon aktualnog sata o proračunu za 2011. godinu

Po hitnom postupku na dnevni red je uvrštena i odluka o osnivačkim pravima nad Pučkim otvorenim učilištem po kojoj bi Grad postao jedini osnivač.

Skupština je nastavljena aktualnim satom.

Gradski zastupnici danas će razmotriti proračun za 2011. od 6,79 milijardi kuna, u drugom čitanju. Gradska uprava je doradila i korigirala svoj prijedlog o uvođenju dohodovnog cenzusa za neka socijalna prava koja je dosad u najvećem dijelu subvencionirao grad poput vrtića, na što je i bilo najviše pritužbi gradskih zastupnika.